čtvrtek 31. března 2011

Yumekui Merry

ANIME
Předloha: Yumekui Merry (manga)
Žánry: Action, Shounen, Supernatural

 Yumekui Merry

Tahle anime sezóna je pro me opravdu zvláštní. Nestíhám daleko víc než kdy předtím (třeba tenhle článek mám rozepsaný 14 dní). A taky tak nějak z žádného anime nejsem absolutně nadšená. Ovšem mám tu několik pro mě milých překvapení, mezi které patří právě i Yumekui Merry.

Od této série jsem nic nečekala a spíš jsem počítala s tím, že ji dříve nebo později dropnu. Ovšem hned první epizoda předčila moje očekávání. Tohle anime má totiž poměrně dost originální zápletku a výborně vyzuálně pojaté snové světy.

Yumeji Fujiwara

Je to sice klasické shounen s prvky haremovky - hlavní hrdina je čirou náhodou obklopen spoustou kamarádek. Ale všechny tyhle klišé přebíjí pro mě neotřepaná myslenka snových světa a snových démonů.

 Nejotřepanější způsob seznamování, co znám...

Představte si, že během spánku nebo denního snění vás mohou oslovit zvláštní bytosti, které přišli do vašeho snu z jiného světa.Tyto bytosti jsou něco jako ztělesnění vašich snů a tužeb. A pokud se stanete jejich hostitelem, mohou vám pomoci vám váš sen vyplnit. Ale také vás mohou terorizovat a ovládat a udělat z vás pouhou schránku. Vše záleží jen na povaze daného snového démona. Kdo z lidí není hostitelem, tak o snových démonech nemá zdání. Jedinou vyjimkou je ale  Yumeji Fujiwara, který má zvláštní dar. Pokud se podívá zkrz prsty na člověka, uvidí o čem se mu zdálo.

Yumeji podle barev pozná co se člověku zdálo

Yumeji této schopnosti nepřikládá velký význam až do chvíle, kdy se sám stane terčem útoku jednoho snového démona a nepotká při denním snění zvláštní holčinu, která je schopná se snovými démony bojovat. Tou zvláštní holkou je samozřejmě Yumekui Merry. Sama o sobě toho moc neví. Ví jen, že do lidského světa nepatří a chce se vrátit domů....jenže neví jak...jen tuší, že snoví démoni by to mohli vědět...A Yumeji, jako správný gentleman ji slíbí, že ji pomůže.


Snový démon, kterého potkal Yumeji jako první

Tahle základní zápletka je velice jednoduchá, ale děj se poměrně rychle komplikuje tím, jak přibívá setkání s různými snovými démony. Příběh není černobílý stylem: tito jsou hodní tito jsou zlý. Snový démoni mají své povahy, své důvody pro příchod do liského světa a jejich hostitlé zas mají své důvody k tomu, proč souhlasili s tím, že v nich démon bude žít.  A aby to bylo ještě složitější, ve světe se začíná dít něco divného. Lidé začínají přicházet o své sny a upadají do letargie....

 Ale i takhle může vypadat snový démon...

V Yumekui Merry se zkrátka nahromadilo poměrně dost neokoukaných myšlenek a jediné, co mě mrzí je, že má jen 13 dílů, takže děj se nejspíš moc nestihne rozvinout, ale přesto doufám, že tato anime série bude mít alespoň nějaké přijatelné zakončení.  Zatím ji totiž hodnotím na 8/10 a dala bych i víc, kdyby to nezávánělo harémovkou a nebyly tam fanservice scény.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...