neděle 15. července 2012

Anime léto/summer 2012 - co budu sledovat

Tak konečně jsem se dokopala si udělat přehled toho, co vlastně chci sledovat v létě. Nic moc mě výrazně nenadchnulo, kromě Blood lad, o kterém ale ještě nevím, kdy ho začnou vysílat. Jinak jsem musela poměrně snížit svůj standard, abych si vybrala víc než dva tituly. Každopádně ale už sleduju Kingdom a třeba tady je na něj napsaná recenze se kterou na 99% souhlasím.

Z letní nabídky seriálů jsem si tedy vybrala:

KINGDOM


Předloha: Kingdom (manga)
Žánry: Action, Historical, Military, Seinen

Kingdom je počin, který zaujme v prvé řadě svým tématem. Jen málokdy si Japonci vyberou jako dějiště pro své příběhy Číňu a ještě méňě často jsou hlavní hrdinové číňané. Tady tenhle příběh se odehrává v době, kdy ještě čína byla před více než dvěma tisíci lety rozdrobena na malé státečky, které mezi sebou bojovali do té doby, než se našel sjednotitel. Teď si tak polovina lidí určitě myslí, že to bude příběh o člověku, kdo Čínu nakonec sjednotil.  Kdepak, má to být o neznámém klučinovi, který mu v tom napomohl... Zkrátka poměrně netypická zápletka mě k tomuto přitáhla.

Jiná stránka je příšerná, ale opravdu příšerná, animace. Je to mix 2D a 3D, kde se postavy pohybují absolutně nepřirozeně a kde konstrast mezi 2D a 3D bije přímo do očí. Je přesně vidět, kde se šetřilo. Bohužel, co můžu z prvních pár dílů soudit, mínusem je i to, že zatím hlavní hrdina trpí i typickým neduhem shounen postav: Je to blbý prosťáček, co se jen umí ohánět mečem a hlasitě křičet. Ale sledovat to budu určitě dál.  Budoucí císař totiž je pro mě velice zajímavá postava, která rozhodně není černobílá...


Chouyaku Hyakuninisshu: UTA KOI.


Předloha: Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi. (manga)
Žánry: Historical, Josei

Na slaďáky moc nejsem. Většinou mi to jde tak moc proti srsti, že v půlce, když to začně být "vážné", to prostě přestanu sledovat. Toto anime ale prý nechala inspirovat slavnýma básněma z období Heian. Díky Chihayafuru jsem si 100 poem opravdu přečetla a líbilo se mi to. Je to něco jiného než evropská milostná poezie. Takže prostě Uta Koi musím alespoň zkusit sledovat. I když nevím, jak dlouho to vydrží.

NATSUYUKI RENDEZVOUS


Předloha: Natsuyuki Rendezvous (manga)
Žánry: Drama, Romance, Supernatural, Josei

Bohužel, tohle léto vypadá, že bude plné slaďáků... a tak mi nezbývá nic jiného, než se s některýma z nich spokojit. (přeci nebudu v létě bez své dávky anime!! :-D ). Tady tohle dílko nevypadá zas tak špatně. Když nic jiného, bude tam aspoň nějaká ta duchařina, ale neočekávám od toho zázraky. Prostě zkusím to, protože je to Josei a tak by to mohlo být koukatelný.


HAGURE YUUSHA NO ESTETICA


Předloha: Hagure Yuusha no Estetica (novela)
Žánry: Action, Fantasy

No a když to není romance, je anime inspirovaný nějakou hrou. Mezi ně patří i Hagure Yuusha. Zaujalo mě zápletkou, kdy příběh se odehrává až poté, co hlavní hrdina porazil zloducha.  Podle obrázku to pravdepodobně bude i harémovka...ale aspoň hlavní hrdina vypadá docela k světu, tak ještě budu doufat, že bude i nějaké pěkné kamarády a ne jen prsaté obdivovatelky a může to být docela fajn oddychovka :-D


SWORD ART ONLINE



Předloha: Sword Art Online (novela)
Žánry: Action, Adventure, Fantasy, Game, Romance

Další věc, co nějak souvisí s hrami. Hlavní hrdina programátor se dostane do hry, ze které není cesty zpět. Buď hru dokončí, nebo bude "Game Over" a to zde znamená smrt. Jak už je vidět na obrázku, potká nejspíš spoustu dalšícho postaviček a zkrátka bude to takový ten stereotypní příběh o hrdinovy a jeho družině... Zápletka podobného ražení tu už byla snad 100x, ale stále jsem zvědavá, jestli tento seriál přinese něco nového nebo ne. Takže to zkusím sledovat, ale nic moc od toho nečekám.

EDIT 23.7.2012: Takže se musím opravit... prý to nemá být programátor, ale přímo tester té hry. A s tou jeho družinou to prý taky nebude tak žhavý...tak jsem zvědavá...dnes večer si aspoň musím pustit privní díl :-)


JINRUI WA SUITAI SHIMASHITA


Předloha: Jinrui wa Suitai Shimashita (novela)
Žánry: Fantasy, Seinen

O téhle záležitosti nevím, co si mám myslet. Obrázek je pro mě dost odrazující, ale zase téma je docela zajímavé. Mělo by se to odehrávat někde v budoucnosti, kde populace lidí klesla a nejvíce prosperujícím druhem se staly víly (Fairies). Hlavní postava by měl arbitr mezi lidma a vílami. Víc toho nikde řečeno není, takže je poměřeně těžké se domýšlet, co bude dál, jaký typ příběhu mě čeká... Každopádně rozhodně zkusím. Fantasy žánr mám prostě ráda :-)

BLOOD LAD


Předloha: Blood Lad (manga)
Žánry: Comedy, Demons, Vampire, Supernatural, Seinen

Konečně záležitost, která by mohla být podle mého gusta. Už se úplně bojím doufat, že by to mohlo být i něco opravdu zajímavého. Každopádně tohle by měla být komedie o upírovi, kterého moc nezajímá krev, ale spíš Japonská kultura. Jednoho do démoního světa zabloudí japonská puberťačka. Náš upírek jí chce pomoci, jenže školačka je už náhodně zabita monstrem a stane se zní duch. Upír jí ale slíbí, že ji i přesto pomůže a že najde cestu, jak jí privést zpět k životu... Obrázky z mangy vypadají prostě super. Hodnocená je taky víc než dobře. Příběh zní zajímavě...takže tohle prostě musím sledovat :-)


6 komentářů:

  1. Sword Art se tvari mnohem lepe nez ty popisujes ve svem ocekavani. Krome uzasne grafiky to po prvnich dvou dilech drzi dobre i pribehem, takze pokud to nepokazi, bude to radost sledovat.

    Mas ale pravdu, leto je plne sladaku a ecchi. Pricemz ecchi cpou i tam, kde by se to bez toho obeslo - treba Mu-Luv alternative. Asi uz si producenti mysli, ze jinak lidi k anime nepritahnou.

    Co se letnich anime tyce, davam par tipu, ktere by bylo skoda aspon nezkusit:

    Mu-Luv Alternative. Melo to uzasne drsne prvni dva dily, treti uz hodne zvolnil tak jsem zvedav, zda se k te hodne drsne strance vypraveni vrati nebo ne. Mecharna o boji lidsta o preziti. Bude tam zda se i dost muzskych postav, aby sis vybrala :)
    Binbougami - zatim hodne zabavna komedie o stretu super stastne slecny s bohyni smuly (ci jak se preklada). Je to takova cholericka komedie, ale prijemne se bavim. Snad to udrzi kvalitu.
    TariTari - dalsi Hanasaku Iroha. Pokud te Iroha bavila, bude te bavit i tohle, pokud ne, tak to nezkousej :)
    Kokoro Connect - nahodne prohazovani dusi mezi tely. Kresbou pripomina K-On, zatim nevim co se z toho vyklube, ale je to zabava, i kdy tezi hlavne z tech situaci "kluk v holcicim, holka v klucicim tele" :)

    Bavim se i u dalsich serialu (napr. Oda Nobuna), ale nemuzu rict, ze by nejak vyrazne vycnivaly.
    Z tebou vyjmenovanych musim rict, ze:
    Hagure Yuusha ma sice cool hrdinu, ale jinak je to moc blizko hentai, hrudni batohy jsou nesnesitelne :/
    Natsuyuki je zabavne, snad to nebude na tebe moc citove :)
    Uta Koi: Eh... Pro me zklamani. Vyberou 48 milostnych basni a pak na nich stavi pribehy, ktere me nuti to vypnout po peti minutach (vcetne OP).

    Zkratka tohle leto asi dojde malirum barva na pletovky :/

    OdpovědětVymazat
  2. Jeste k Binbougami - ma to velmi povedene OP a ED, viz http://www.youtube.com/watch?v=YZBTUkezJww

    OdpovědětVymazat
  3. Diky za doporučení :-) Podle toho co píšeš, tak ještě zkusím sledovat Mu-Luv Alternative a Kokoro Connect. Možná se odhodlám i k Binbougami, ale tam je na můj vkus moc holek :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak v Binbougami je momentalne vic kluku nez holek - Knez perverznik, Spoluzak chudak a masochisticky psi buh (inugami). A posledne jmenovany byl ve 4. dilu zabavny :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Muv-Luv si s klidem vyskrtni. Prvni dva dily byly drsne, dalsi dva dily byly na tema trenink a neschopnost hrdiny pripustit, ze se myli. Na to se slo koukat.
    Ale ted je z toho zase letni titywar - turisticke batohy vs melouny (a taky cholerickou holku a "lostomilou lolitku") v boji o hlavniho hrdinu. Zvracel bych...

    Je fakt blby, ze tohle leto nejpovedenejsi serialy jsou ze skolniho prostredi a vicemene slice of life. Kam to svet speje....

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...