středa 3. srpna 2011

Dragon Crisis!

ANIME
Předloha: Dragon Crisis! (novela)
Žánry: Action, Anthropomorphism, Contemporary Fantasy, Dragons, Ecchi, Fantasy, Harem, High School, Magic, Novel, Nudity, School Life, Shounen, Sudden Girlfriend Appearance

 Ryuuji a Rose

V rámci zimní sezóny jsem z nudy zvládla zkouknout i tento počin. Nemůžu říct, že to bylo zklamání, protože jsem od toho nic nečekala. Jenže překvapení to taky nebylo. Naplnila se moje nejhorší očekávání. Dragon Crisis je jeden z těch seriálů, který není téměř vůbec originální a spoléhá na to, že úchylní otaku si zamilují lolitku v hlavní roli.  Jinak se to asi říct nedá. Místy jsem byla dost znechucena, ale na zabití nudy to ještě stačilo.

Eriko

Příběh se točí kolem klučiny jménem Ryuuji Kisaragi. Je to synáček významných sběratelů kouzelných relikvii, kteří většinu času tráví cestováním po světě a jeho nechávají doma. Občas na něj dohlíží rodinná přítelkyně, hyperaktivní a mírně střelená Eriko. Ryuujiho využívá jako svého poslíčka a případného komplice při svém honu za reliekviemi, které byly ukradeny její rodině. Takhle jednou s Ryuujim získají tajemný kufr a když ho otevřou, je uvnitř holka jménem Rose. Netrvá dlouho a zjistí, že tahle malá a otravná školačka je ve skutečnosti dračí mládě s neuvěřitelnou fixací na Ryuujiho. 

 Trapné objímací a oslintávací momenty jsou v každé epizodě

 S tímhle párátkem se snaží si hrát na hrdinu

Takže jsme svědky toho, jak Ryuujiho oblézá, nechává se od něj krmit, je na něj žárlivá.... a do toho je tam trapnost kterou nazývají "zasnoubení"  (nebo tak nějak by se to dalo přeložit), díky kterému se Ryuujimu objeví na ruce značka a jsou schopni spolu vyprodukovat neuvěřitelnou ohnivou sílu. Aby Ryuuji nebyl úplně neschopný školák, je mu dána do vínku schopnost velice dobře ovládat relikvii ve tvaru takového nožíku. Prostě je to spíš takové párátko, ale občas se mu povede i trochu zvednout vítr :-D :-D

 Můj oblíbený záporák

Problémy které řeší se týkají Rose a jejího údajného zasnoubení s černým drakem (jediný bišík v seriálu a naneštěstí je mu věnováno v součtu sotva půl dílů :-( ). Pak tu jsou problémy, které se týkají Eriko a jejího hledání ukradených relikvii. No a poté v anime jsou epizody, které bych nazvala jen Ryuujiho rozšiřování harému. Všechny lidi, kteřím ti tři pomáhají jsou totiž holky, většinou děsný chudinky, a k tomu se všechny do Ryuujiho zblázní.

 Sbírka Ryuujiho faninek

Animace a kresba v tomhle případě ale byly v takový pěkný průměr. Hudba se k seriálu hodila i když zrovna to nebyl můj styl. Takže za tohle nic vytknout nemohu. 

 Trapnost jejich "zasnoubení, zavázání se"(Engage) je zopakována téměř v každém díle

Bohužel seriál právě kazily postavy. Ryuuji je takový nerozhodný ťulpas, který sebou nechává manipulovat a ke všemu tak nějak přichází jak slepý k houslím...Ale samozřejmě na konci se vždy musí vzchopit a nějak být za hrdinu, jinak by to nebylo to správné klišé... O Rose nemůžu říct nic pozitivního. Nepřišla mi roztomilá, ale otravná a její nejčastější slovo bylo " Ryuuji !!! ". (Něco jako Inoue v Bleach s jejím "Kurosaki-kun !!!") Jediná zajímavá pro mě byla Eriko. Ta většinu věcí brala s nadhledem a evidentně se při pohledu na Ryuujiho a jeho rozrůstající se harém bavila. Vedlejší postavy jako napůl vlčí holka, Ryuujiho strašně stydlivá spolužačka nebo další dračice vzbuzovaly akorát lítost.

I Eriko umí ovládat kouzelné relikvie...

Ovšem tak strašné to zas nebylo. I přes těžkopádnost a trapnost postav tam byly úsměvné a roztomilé momenty. Dávám tomu 4-5 z 10. Málokdy něco takhle zdrbu, ale je to dáno tím, že horší věci už prostě ani nedokoukám a tak na ně ani nenapíšu recenzi. Jinak doporučuju lolitkofilům a všem, co mají rádi otravné, malé, blbé blondýnky :-D ;-)

No a na závěr trochu fanservisu pro pány :-D :-D

3 komentáře:

  1. U Dragon Crisis si myslim, ze jsi zbytecne hodna. Ja bych dal i 3/10 - pribeh byl vazne hrozny, postavy snad az na jednu k nepreziti, kresba a hlavne design postav nic moc, hudba... nejak nezapamatovanihodna. ED jeste usel, ale jinak... Tohle je jedno z tech anime, ktere nemuzu ani odpiskat jako "nelibi, protoze to neni muj zanr", zkratka haremovka horsi nez bezne Navelovky (i kdyz Oretachi tsubasa wa nai Navelu zvedla dost reputaci).

    Kdyz si uvedomim, ze jsem vydrzel sledovat asi pulku nez jsem pochopil, ze se nedockam ani nejake poradne Mahou Fighto, tak je mi spatne :)

    OdpovědětVymazat
  2. :-D a to jsem si myslela, že jsem přísná.

    Každopádně k mému systému hodnocení: 3 a 2 dám věci, co dropnu a ještě jsem tím zhnusená a tak zlý Dragon crisis ještě nebylo. (1 a 0 z 10 jsem ještě nedala, ale schovávám si to pro něco extra příšerného)

    Jinak Oretachi tsubasa wa nai neznám a ani mě neláká to vidět. Takže těžko můžu soudit.

    OdpovědětVymazat
  3. Oretachi atd. je precijen haremovka a ecchi, ovsem co to hodne zachranuje jsou nektere dialogy a chovani lidi. Jsou sileni ala Durarara a v zasade nevinne komentera male Alice cloveka nuti se placnout do cela ;) Nicmene ano, je tam leckde moc toho eechi plus to ma nejotravnejsi divci hlas v historii anime. Chtelo by to udelat vystrizky :)

    Dragon Crisis a 3/10 davam asi hlavne kvuli tomu zklamani. Nakroceno to melo k prijemne, ac prumernemu, ale pak se to zkazilo.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...