pátek 2. prosince 2011

Begin Japanology

DOKUMENT
Tvůrce: japonská televize NHK
Průvodce pořadem: Peter Barakan

Dneska bych ještě ráda upozornila na tento dokumentární cyklus japonské televize NHK. Natrefila jsem na to náhodou asi před rokem díky Nyaa Torrents, kde si občas pročítám, co nového se tam objevuje za věci, a jsem absolutně nadšená.

 Ukázka z nejnovější znělky

Tento cyklus běží v NHK TV už od roku 2007 a je dvojazyčný, v japonšitně a angličtině, takže je určen hlavně pro mezinárodní publikum. Každý týden vychází nový díl a vždy se soustředí na nějakou typicky japonskou věc, záležitost nebo na člověka, který se něčím typicky japonským zabývá.

Viděla jsem už díly o Japonských hradech, o Sushi, o Hina Dolls, o Sake, ale i o týpkovy z Německa, co se stal japonským budhistickým mnichem a teď už dokonce tam vede jeden klášter... atd. Díly jsou různorodé, ale vždy velice zajímavé (ještě jsem neviděla žádný nudný díl) a jediné, co mají společného je průvodce. Je to poměrně sympatický týpek, co mluví výbornou, srozumitelnou angličtinou, takže i začátečníci mu budou rozumět. Zkrátka doporučuju všem, co se zajímají o Japonsko a japonskou kulturu.

A kdo neumí anglicky, pár dílů je ke zhlédnutí i na: VideaCesky.cz

Jinak tady je odkaz na originální stránky pořadu: http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/tv/japanology/index.html
A tady ještěl link na CSFD: http://www.csfd.cz/film/302642-begin-japanology/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...