neděle 27. května 2012

Anime léto/summer 2012

V dnešním předchozím článku jsem psala o jarní sezóně, ale už je samozřejmě i tabulka na léto. Taky se vám zdá, že je to snad ještě větší bída než teď jaro? Bohužel se do anime asi promítá krize. Ještě loni jsem si vždy našla takových cca 10 anime, co chci zkusit. Letos mám problém najít 5 zajímavých. Vše ostatní jsou od pohledu jen trapné harémovky nebo věci podle her, které taky obvykle za nic nestojí... No posuďte tady:


Jinak tabulku jsem vzala ze stránek MOETRON, kde je taky udělaný podrobnější přehled.

12 komentářů:

  1. Uff, nasla jsi nejaky serial, ktery by te zaujal? Ono to vypada, ze budu mit v lete vic casu na jine veci :)

    Ze serialu me zajima jen Chouyaku Haykunin Isshu: Uta Koi, i kdyz i to jen diky Chihayafuru :) Jinak to vidim na nektera ova (yakuindomo, Dantalian, Tales of Symphonia) a budu cekat az vyjdou na BD ty filmy, ktere, zda se, se ted hodne povedly.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsem si vytipovala prozatim nasledujici serialy:
    Arve Rezzle
    Blood Lad
    Jinrui wa Suitai Shimashita
    Sword Art Onlie
    Natsuyuki Randevous
    Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi - ze stejnych duvodu jak ty :-D

    Z OVA max taky to Tales of Symphonia. A z filmu asi jen to Ashura.

    Zkratka je to bida :-/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak z filmu je tam jeste Berserk, Kenshin, Yamato, Knihovnicka hlidka :) (Toshokan Sensou).
    To vsechno jsou pokracovani veci, ktere byly velmi povedene. Takze se tesim.

    A taky na Vlci deti (Ookami kodomo), je to rodiny film, ale podle ukazek je bude fajna oddechovka.

    OdpovědětVymazat
  4. Jako u mě připadá úvahu jedině ten Kenshin. Jenže právě z téhle "série" (nevím jak to nazvat, protože s Kenshinem toho existuje strašně moc) se mi líbil jen Samurai X: Trust and Betrayal. Zbytek byla nuda. Tak si nejsem jistá, jestli mě tenhle nový počin může vůbec bavit nebo ne.

    Ostatní věci neznám a právě mě ani nelákají (možná kromě Berserka). To už raději věnuju čas záležitostem, co mám na seznamu "plan to watch".

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, Samurai X je taky muj nejoblibenejsi, ale ted zacalo vychazet filmove prepracovani serialu a prvni film byl dobre udelany, tim ze z toho neni serial to ma vetsi spad.

    Nicmene filmy jsou planem az nekdy na zimu, az vyjde BD. V lete holt misto anime zkusim nachytat nejake slunce a podobne nudne veci :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem videl prvni dil Berserka co sel v kinech minule leto. A uprimne - ani se moc netes. Jestli jsi videla serial, tak je imho lepsi, protoze je mnohem vic syrovejsi, neuhlazeny. Tady ej to sama pocitacova animace ktera otravuje a dela to hrozne nazehlene. Guts neni dost drsny, Griffith vypada jak bila buzna... Hrozne zklamani.

    OdpovědětVymazat
  7. K Bersekovi: Já jsem ještě neviděla ani seriál. Pořád se na něj odhodlávám kvůli příběhu, ale zas odrazuje mě ještě ta stará kresba. Já obvykle preferuju nový styl, ale počítačová animace se mi taky většinou nelíbí, protože skoro vždy míchají 2D a 3D prvky a je z toho akorát guláš.

    K Samurajovi X: ten byl fakt super, ale seriál jsem fakt nerozdejchala. Ta holčina, co tam je, je jedna z nejotravnějších holek v anime, co znám, takže dropnuto hned asi po pátém dílu, Nevím, jestli mám odvahu sledovat i to nové přepracování...ale když říkáš, že je to celkem dobré, možná to zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Kdyz uz nic jineho, je to film, takze kratsi a nahustenejsi, ale vypnout to muzes vzdy :)
    Ta holcina s bambusovym mecem nebo co to je? To asi mela byt moralni pointa, prechod od krvave historie do moderni, humanisticke doby - nevim, ale taky mi nesedela :) To uz radeji tu holcinu v Blade of the Immortal :)
    Obecne mi pripada, ze Kenshin je lepsi ve filmech, v serialech maji tendenci natahovat a delat skopiciny.

    OdpovědětVymazat
  9. Jeste k Berserku - chapu ze stara kresba muze odrazovat a rekneme si uprimne, melo to desne maly rozpocet, takze kresba byla horsi. Nicmene paradoxne mi to k Berserku sedi lepe, dela to serial temnejsi, drsnejsi. Podobne jako treba ted Zetman.

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlas, k Zetmanovi se kresba hodí. Občasná téměř až deformace postav tomu dodává úplně jiný rozměr a připomíná nám, že to není jen obyčejné anime se superhrdiny pro děti.

    Jestli je to s Bersekem podobné, tak už se těším...prostě musím si najít čas a zkouknout aspoň prvních pár dílů, ale zatím jen doháním letošní jarní sezónu :-/

    OdpovědětVymazat
  11. Tak zacinaji vychazet prvni dily letnich serialu a zatim to nevypada tak zle, jak jsem se bal - Tari Tari vypada jako dobre udelane slice of life a Muv-Luv pokud bude pokracovat stejnym stylem tak bude krute mecha.
    Jinak vychazi taky Kingdom a i kdyz je to v zasade shonen z prostredi Three Kingdoms a navic 3D pocitacova grafika, tak postavy a pribeh je zatim velmi zajimavy - rozhodne necekana vec.

    Nakonec to leto nebude tak suche :)

    OdpovědětVymazat
  12. Kingdom sleduju, jedna kámoška mi ho doporučila a jak říkáš, je to poměrně překvapující záležitost. Ale nad tou 3D grafikou skřípu zubama. Z mého pohledu je příšerná a to je ještě slabé slovo. Každopádně příběh mi zatím přijde zajímavý, takže tu hnusnou animaci musím překousnout :-D

    Jinak ale z letní sezóny jsem ještě nic nestihla. Doháním pořád jaro.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...