čtvrtek 23. srpna 2012

Trigun

ANIME
Předloha: Trigun (manga)
Žánry: Action, Comedy, Sci-Fi

Vash s "knězem" v pozadí :-D

Protože je bídná letní anime sezóna, sáhnula jsem po anime, které již velice dlouho bylo na mém "plan to watch" listu. Trigun byl sázka na jistotu. Loni na Animefestu jsem totiž viděla film Trigun: Badlands Rumble, který mě poměrně hodně pobavil, takže seriál dříve nebo později prostě musel přijít na řadu.

Neuvěřitelně cool hlavní hridna....

 ...ale to trvá jen prvních pár sekund :-D

Z mého pohledu je Trigun o klasický anime seriál z konce devadesátých let. Je jako mnoho jiných anime je stylizovaný ala divoký západ. Je to jen ozvláštněno tím, že vše se odehrává na jiné planetě. Máme tu mix "vynálezů" z různých období. Od novodobých vynálezů jako je walkman, tak po obří parní stroje. Zkrátka svět je jedna velká slátanina. Ovšem stylová!! :-D

Stylový je samozřejmě i hlavní hrdina. Vash the Stampede je náramně cool, od začátku ho obklopuje aura tajemna, umí neuvěřitelně přesně střílet, zválne se vyhýbat kulkám atd. atd., ale.... tohle vše mu vydřží jen pár sekund :-D Po devadesátdevět procent času je to jedno z největších třeštidel, co jsem kdy v anime viděla. Stále přemýšlím jestli tu nemotornost jen hraje nebo je opravdu takový.

Pointa základního děje je jednoduchá. Našeho milého Vashe pronásleduje téměř každý. Je na něj totiž vypsaná nejvyšší odměna všech dob. Nevytrvalejší ale nejsou lovci odměn, jsou to dvě holčiny od pojišťovny, které mají za úkol Vashe najít a hlídat. :-D :-D. Joo tahle dvojka se s Vashem hledala až se našla. Jedna z nich je typická vsteklounka a druhá zas je na první pohled naivní kliďaska s ohromnou zbraní. Zkrátka dvojka k pohledání.

 Holky z pojišťovny

 Tak a takhle se vydávají Vashe vždy hledat... 

Anime je ze začátku poměrně epizodické. Prvních X dílů si vystačíme jen s naší trojcí a nějakým rádoby dojemným stereotypním příběhem o chudých/bezmocných lidech, kteří potřebují pomoc. Ale postupem se propracováváme k jádru pudla. Tedy přesněji k tomu, proč je na Vashe vypsaná tak vysoká odměna, že Vash není jen tak obyčejný týpek a hlavně... Vash má velice mocného nepřítele, terý se ukazuje postupně, pomalu a plíživě přes své poskoky... zkrátka klasika, ale stará a dobrá...:-)

Seriál Trigun není ničím převratný. Podobných dílek vzniklo mnoho. Přesto ale má své kvality. Na tu dobu se mi líbí animace i kresba. Přeci jen už se na to dá koukat. Design postav je poměrně neotřelý. Hlavně mě překvapila naše dvojka pojišťovaček. Nejsou to rozhodně žádné krasotinky, ke všemu jsou oblečné typicky hranatém oblečení, co bylo in v devadesátých letech a díky tomuhle všemu působí ty dvě holky neotřele a zábavně. Vash je oblečen naopak do super cool slušivého červeného kabátku s koženýma rukavičkama, má náušnici v uchu a samozřejmě nezbytné brejličky....opět je zajímavé sledovat, co v tu dobu bylo IN. Dnes už se takové věci nevidí... :-D

 Vash a hlavní záporák...

 Joo tenhle týpek občas umí taky být vážný když jde do tuhého...

Hudební doprovod k anime je velice líbivý. OP a ED jsou jednoduše super. Hudba na pozadí se k anime hodí a skvěle podkresluje atmosféru. Možná i díky tomu ve mě Trigun evokuje vzpomínky na mé oblíbené anime Cowboy Bebop.

Takže když budu hodnotit, musím tenhle počin ocenit poměrně vysoko a to i přes to, že originalitou moc neoplývá a je tam na mě až moc prvoplánovitých srdceryvných okamžiků. Tohle vše ale bohatě vyváží výborná atmosféra, humor a občasná drobná překvapení i co se týče děje. Zkrátka dávám Trigunovi 8 z 10.

No a na závěr kněz a jeho kříž....je to naprosto uchvatná věcička....:-D

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zkusím se zeptat, nemáš v tomhle případě možnost nějakýho srovnání s mangou? Jelikož mám pocit, že v tomhle případě by mohla stát za to )) (a omlouvám se, nemělo to tu být dvakrát :x)

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel, manga se mi ještě do rukou nedostala...:-(
    Ale též si myslím, že by mohla stát za to :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...