pondělí 22. března 2010

To Aru Kagaku no Railgun - hodnocení

ANIME
(jiný přepis do latinky: Toaru Kagaku no Railgun)
Žánry: Action, Sci-Fi, Super Power



Dokoukáno a děkuji, ale do zlatého fondu anime určitě patřit nebude. Tohle anime nakonec bylo docela zklamání. Lidi na internetu říkají, že letošní zimní sezóna byla slabá a měli pravdu. Moc anime ke koukání není a ke všemu polovina z nich je plná holek. Poslední dobou vyšly minimálně tři. To Aru Kagaku no Railgun je  pro mě jediný torchu víc koukatelný, ale po 24 dílech jsem i tady měla holek nakonec plný zuby. Kde je moc filerů, tam je moc filerů. A opravdu by neškodil jednou za čas nějaký záporák chlap. Takhle už to bylo až nemožně ženský. 

Další problém je příběh. Defakto od zmiňované 14té epizody žádný nebyl až do epizody 20. Zkrátka to anime bylo ještě víc natahovaný než ze začátku. Kdyby se to zkrátilo dejme tomu do 12ti dílů, možná by to bylo i dobré anime. Přeci jen nápad se záchranou dětí, které upadli do komatu není špatný i když konec taky mohli udělat snad 10x lépe. 

Docela lituju, že do anime nezakomponovali nápad z originální mangy, kde Misaka se snaží zabránit zneužívání svých klonů. To je hooodně moc dobrý nápad a téma přináší hodně příležitostí k zamyšlení, co nám vlastně budoucnost může přinést. 

Sečteno, podtrženo. Anime dost u mě kleslo, ale pořád se na to dá dívat. Prostě jen nečekejte nějaký příběh a koukejte se na to, jak se holky baví a zabývají se nicotnými starostmi a užívejte si krásnou animaci :-)

2 komentáře:

  1. Malá rada: zkus se příště nejdřív podívat na hlavní příběh a až pak na vedlejší :P ten je zaměřenej právě na příběh jako takovej spíš než na komediální prvky, od kterejch vedlejší příběh vlastně vzniknul. Mimochodem jsou tam řešení i ty Misakyny klony.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, ale Index mě nechytil už vůbec. Ta malá holka mi lezla na nervy od první vteřiny.

    Mimochodem, já jsem mluvila o originální manze se jménem: To Aru Karagu no Railgun. Je to side story Indexu, ale má normální děj. V ní je taky ten příběh s klonama. Jestli ho i pak dali do Indexu dvojky nevím, ale na tom nezáleží. Měli ho dát sem, nebo anime zkrátit. Kdyby se u Railgunu drželi mangy, bylo by to lepší. Občas se nějaký filler snese a někdy i pobaví, ale co je moc, to je moc.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...