úterý 22. listopadu 2011

C:The Money of Soul and Possibility Control

ANIME
Předloha: žádná 
Žánry: Action, Angst, Conspiracy, Dystopia, Super Power

Jo jo...jsem ve zkluzu oproti svému plánu, a to v pořádném... času je míň a míň... Každopádně zkusím stvořit aspoň tuhle malou recenzi.

Finanční distrikt

C vypadalo ze začátku poměrně zajímavé anime. Nápad na příběh je i poměrně originální. Existuje náš svět, takový jaký ho známe. Téměř vše se zde dá koupit a od té doby, co existují peníze, existuje i Finanční distrikt, alternativní realita, kde se vše točí jen kolem peněz, protože přeci peníze a ďábel jdou ruku v ruce. Človíček, který má štěstí se do této alternativní reality dostat má možnost vyhrát obrovské sumy peněz, ale také prohrát a ztratit úplně vše. Svět zašel tak daleko, že všechny důležité světové ekonomiky stojí a padají na dění ve finančním distriktu a jen někteří vyvolení mají defakto moc nad celým světem....

 Ňouma jménem Kimimaro

Seriál se točí kolem jednoho studentíka ekonomie jménem Kimimaro, který je ve finanční tísni. Není ve své době ničím výjimečný...i svět v anime se potýká s finanční krizí....jenže tenhle klučina má svého "zachránce". Přispěchá na pomoc velice výstředný človíček a daruje mu kreditku, díky které se může dostat do Finančního distriktu. Je to úplně jiný svět, kde lidé proti sobě bojují s pomocí stvoření zvaných Asset. Mají různé podoby, ale Kimimaro samozřejmě dostane toho nejotravnějšího Asseta v okolí a pojmenuje si ho Mashu.

 Otravná lolitka Mashu

Tenhle Asset není totiž nic jiného než plochá holčina oblečená v bikinách s volánky a s růžky na hlavě. Je děsně vlezlá, zvědavá a jí nudle :-D...a prostě lezla mi na nervy. Jenže Kimimaro má samožřejmě ochranitelské sklony a nějakým zázrakem ti dva začnou v zápasech vyhrávat i přes to, že jsou naprostí nováčci. 

 Bankrot...

V zápasech jde o hodně. Použití nějaké super techniky totiž vždy něco stojí... Ten komu už nic nezbyde a zbankrotuje, končí nejen ve Finančním distriktu, přenese si to i do reality. A co hůř. Zmizí vše, co z peněz získaných ve finančním distriktu vybudoval a nebo čeho s jejich pomocí dosáhl...včetně třeba jeho vlastních dětí.... Děsivé že?

Souichirou

Jenže kolem tohohle se anime moc netočí. Velice rychle se začne zaobírat většími cíli. V Japonském Finančním distriktu se totiž vyskytl týpek jménem Souichirou, který vymyslel, jak předejít těm nejtěžším ztrátám a nezbankrotovat... (Čirou náhodou je to docela bišík a čirou náhodou má za Asseta též lolitku s růžky, jen s trochu úchylnějším a rádoby děsivým pohledem. Joo a pro žmenu jí chutnají misto jídla peníze :-D) Tenhle týpek si velice rychle všimne Kimimarova "talentu" a nabídne mu možnost se připojit do jeho skupiny...

 Souchirův Asset

No nastínila jsem základní děj... a možná asi to nejzajímavější... zbytek už tak nějak příběh moc neposouvá a řeší se jen otázka, je dobré vše držet regulované a za každou cenu nebo je potřeba vše někdy zbořit? Zkrátka mě přijde, že nějaký ekonom se pokusil propašovat své názory na současnou krizi (a na minulé) krize do anime, ale nějak zapomněl od půlky na zábavnost... nebo prostě jen mě to bavilo méně a méně a nakonec jsem to dokoukala s poměrně velkýma obtížema. 

 Poměrně zajímavá postava, která tam ale celou dobu jen dělala křoví a vypňovala čas....

Souboje jsou totiž klasika, hlavní hrdina chvílku dostává na prdel, ale pak zázrakem se zvedne a vyhraje atd. atd. díkybohu nebojuje pořád jen on a občas se tam objeví záběr i jiných soubojů...jenže ani ty nejsou žádná velká sláva. Vždy mě jen překvapovaly vlastnosti jednotlivých Assetů....ale to funguje jen jednou, podruhé už se nudíte. 

 A za vším stojí tenhle týpek....

Animace u tohohle anime je podprůměrná a časem se zhoršuje. Kresba se místy opravdu rozpadá, zanedbávají se detaily. Zas tam matlají 3D do 2D atd. atd. Hudba docela ale ujde. Zaujal mě OP, ale pořád nic zázračného. Sečteno podtrženo. Úplně strašné to není. Občas se tam vyskytnou světlejší chvilky, hlavní myšlenka je zajímavá, jen se ji nějak nepovedlo dotáhnout do zajímavého konce. Anime dávám 6 z 10.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...