neděle 4. dubna 2010

Fairy Tail

MANGA A ANIME
Author: Mashima Hiro
Zařazení anime: action, comedy, magic
Kategorie mangy: action, anime, comedy, ecchi, fantasy, shounen




Na tohle anime jsem byla hodně zvědavá, protože jsem četla na něj recenzy, která ho hodně vychvalovala jako jedno z nej shonen anime. Ovšem první dojem byl hooodně rozpačitý. Vydržela jsem asi jen do pátého dílu a to jen proto, že se mi líbil Gray :-D Epizody se smrtící flétnou mi přišla jako vykrádání jiných stokrát omletých animetémat a prostě mi to přišlo klišé nad klišé. Ovšem pak jsem se k tomu anime asi po měsíci z nudy vrátila doslova mě chytlo. Došlo mi, že z velké části to vše je parodie na ostatní anime. Nevím, jestli je to tak doopravdy, ale já to v tom opravdu vidím. Hlavně ze začátku jak jednotlivé postavy jsou doslova karikatury jiných postav ze Shonen anime, ale přitom postupem času opravdu začínají být živé, sympatické a člověk si to naprosté zveličení všech vlastností doslova užívá a baví se tím.

Hlavní postavou a tak trochu vypravěčkou je Lucy. Je to typická blondýnka, přesněji spíše karikatura blondýny. Je poměrně hloupoučká až naivní. Samozřejmě má perfekní postavu a velký prsa. Ze začátku mi lezla doslova na nervy. Patří do druhu mágů, kteří umí ovládat různé druhy spirituálních bytostí. Jako jsou třeba postavy ze zvěrokruhu...samozřejmě nemůže přivolat všechny, jen ty, se kterýma uzavře kontrakt. Ovšem Lucy je za začátku hodně slabá a má jen hodně neužitečné spirituální bytosti, takže většinu času působí jen jako komediální prvek v příběhu...ale to se postupem času mění...

 Příběh začáná jak se Lucy seznámí s ohnivým mágem typu Dragon Slayer jménem Natsu. To je defakto hlavní postava. Byl vychován drakem, ale ten jednoho dne zmizel a tak se Natsu stal členem Fairly Tail, což je jedno z mnoha společenství mágů v pohádkové zemi. Natsu je poměrně taky hloupý. Na všechno jde hrubou silou, ale je to hodně velký dobrák a pro kamarády by udělal všechno. Nějakým, pro mě záhadným, způsobem mu přijde Lucy sympatická a rozhodne se, že s ní vytvoří kouzelnickou dvojci. Natsu a Lucy se totiž kupodivu poměrně dobře doplňují a to se hodí. Protože kouzelníci se v zemi živí něco jako lovci odměn. Natsu taky má mazlíčka. Mluvící kočku s křídly Happyho. Který je taky až neuvěřitelně hloupoučký a v prvé řadě myslí jen na ryby. Ovšem jinak nadevše zbožňuje Natsua a Lucy má taky moc rád. (v anime pozorně sledujte epizodu, kde se ukazuje, jak Natsu našel Happyho, není to filler i když na první pohled to tak vypadá...).


Když ti dva se tedy seznámí, Natsu vezme Lucy do Fairly Tail a zařídí aby se i ona stala členkou. Což byl její sen. Tam se taky seznámí s otatními členy guildu. Je jich opravdu hodně. Jsou jak velká rodina a všichni si na tom zakládají. Všichni tam jsou až neuvěřitelně cool. Je to nepřirozené, ale zas prostě je to anime a ke všemu všichni jsou kouzelníci, takže proč by neměli být cool. Tzn. všichni kluci mají krásnou želvičku - včetně Natsua.. ženský až na jednu dvě vyjimky mají minimálně Fka atd. Ovšem když si člověk zvykne, začne si to užívat. Já hlavně ty kluky a obzvláště Graye.



Gray je něco jako Natsuúv nejlepší kamarád, ale zároveň největší rival, takže se spolu pořád perou. Gray je totiž pro změnu ledový mág. Nepřijde mi tak úplně přihlouplý jako Natsu, ale mnoho rozumu též nepobral. Má úžasnou vlastnost, že se pořád svléká jen do spoďárů nebo alespoň do půl těla, protože je mu pořád horko. Takže já mám nad čím slintat :-)


Jednou z nejsilnějších mágů a rozhodně nejsilnější ženou ve Fairy Tail je Erza Scarlett. Má neuvěřitelnou fyzickou sílu, pluc navíc disponuje nevěřitelným množstvím brnění, které má různé vlaastnosti a její magickou silou je tyto brnění v mžiku převlékat. (Trochu mi vždy ta výměna připomíná Sexy Jutsu z Naruta :-) ). Je jen o trochu starší než Natsu a Gray a většinu působí jako starší sestra, která je od sebe odtrhne. Je na rozdíl od nich hodně chytrá a i když má občas drsné způsoby, má je oba ráda jako své bratry, protože i spolu jako sirotci ve Fairly Tail vyrůstali. Zkrátka hlavně ze začátku je daleko vyšší level než ty dva a to ve všem. Proto hlanvě Natsu s ní chce bojovat a dokázat, že je ten silnější. I když samozřejmě v dobrém. Když ovšem přijde důležitý úkol, vytvoří tito čtyři spolu nejsilnější tým ve Fairly Tail.

První větší příběh se smrtící flétnou je tedy hodně kostrbatý a kýčovitý, ale na závěr se člověk i pobaví :-) Fairly Tail je totiž jedno z nejsilnějšícch společenství mágů, ale je taky nejslavnější proto, že vždy při plnění úkolu něco velkého zboří :-D


Tohle anime nemá žádnou extra silnou hlavní dějovou  jako třeba je v Bleach nebo v Narutu. Příběhem se jen jako nit táhne záhada, kam se poděl drak, který cvičil hlavní Natsua. Jinak v první sérii jsou jen dva poměrně uzavřené několika-epizodové příběhy, které nám poodhalují Grayovu a pak Lucyinu minulost.

Týpek, z Erziny minulosti...

V tomhle anime samozřejmě také nechybí i souboje i když díkybohu nejsou tak nekonečně dlouhé jako v Bleach nebo občas i v Narutu a přesto jsou poměrně napínavé a ne vždy je jisté, že hlavní hrdina vyhraje.

Anime má také dobrou stránku, že zatím tam nejsou fillery a doufám, že nikdy nebudou. Příběh mangy je totiž poměrně daleko a anime se poměrně přesně drží příběhu z mangy i když jsou tam některé odchylky a občas jinde zařazená kapitolka.Kresba anime a mangy je velice podobná. Jen tedy v anime jsou postavy takové uhlazenější a symetričtější a méně karikaturcké... ovšem styl zkrátka zůstává.

Loke - jeden z kouzelníků Fairy Tail a největší sukničkář :-)

Mangu už jsem taky přečetla celou, co zatím vyšla. Zkrátka jsem to u anime nevydržela a chtěla jsem vědět , jak to bude dál. Tak moc mě to nakonec chytlo. Díky vedlejším postavám je i manga hodně košatá a příběh se víc a víc odvíjí. Přibývají tam další nové postavy. Doknce i další postavy typu mágů Dragon Slayer a čím dál tím se tam naráží na minost jednotlivých postav. Erzina minulost je v manze už poměrně hodně ukázána a už tedy zbývá jen nějak vysvětlit Natsuovu minulost a hlavně odhalit kam se před lety poděli draci. Takže se těším na další díl mangy i anime.

Hlavní boss ve Fairly Tail

Všem co máte rádi Shonen mangu a anime rozhodně doporučuji. Způsobem kresby i příběhy si myslím, že Fairy Tail je jak pro kluky tak pro holky. I když tedy na rozdíl od ostatních počinů tohoto typu tam téměř chybí motivace ala ochraňuji z lásky u hlavních postav. To až pak později trošičku u Erzy, ale žádny velký slaďák se nekonal a je tam jedna "faninka" Graye. Ale všechny motivace tohoto typu jsou fakt hodně v ústraní a to je příjemná změna. Je fajn, že všechny hlavní postavy jsou jen kamarádi a nic víc mezi nimi není. Dokonce ani nic jednostranného. Tedy aspoň zatím ne...a doufám, že to tak zůstane.


Manga download:

Čtení mangy online:
nebo aktuální nové kapitoly na: http://mangastream.com/

Anime download:
http://www.nyaatorrents.org/?page=search&cat=1_37&filter=0&term=Fairy+tail

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...