neděle 4. dubna 2010

Yoru Made Matenai

MANGA
Author: Saki Oota
Žánry: drama, mature, romance, school life, shoujo




Tuhle mangu sice někdo řadí mezi ty s incestní tématikou - já jse na ni aspoň tak narazila, ale sourozenci nejsou pokrevně příbuzní, takže incest to není. Zato je tam zas problematika velkého věkového rozdílu. Vše začíná když Haruka (hlavní hrdinka) a Tsukasa (její nevlastní bratr) se seznámí. Jejich rodiče se totiž vzali a teď všichni budou žít spolu. Haruka je středoškolačka a Tsukasa je o šest let mladší. V době seznámení odhaduju že mu je 12-13 let a je nevěřitelně roztomilý (i když podle kresby bych tak neřekla).  Proto když Tsukasa přijde za Harukou s tím, že nemůže spát, tak ho bez problémů nechá jako správná sestra u sebe přespat. Jenže on se pak v noci po ní začne sápat, rozepínat jí blůzu atd. Zkrátka pro Haruku šok. Ona je totiž úplně neviňoučká a naivní až doslova blbá. Tsukasa je naopak na svůj věk hodně inteligentní, ale hodně manipulativní a zvyklý vždy dosáhnout svého. Takže páreček  k pohledání.

Vše se navíc rozjede ve chvíly, kdy rodiče oznámí, že musí na čas do zahraničí a nechají děti spolu samy doma. To se Tsukasa na Haruku začne sápat skoro pořád a pokouší se jí líbat, vyznává jí lásku a Haruka je pokaždý hodně zděšená a moc se nezmůže na odpor a vždy ji zachrání akkorát nějaký vedlejší okolnosti, jako telefon, babička atd. Prostě klišé nad klišé. A bude jich víc. Protože Tsukasa haruku zachraňuje před násilníkem, pak dokonce před svým zvrhlým biologickým otcem. Zkrátka všichni akorát chtějí Haruku znásilnit. Pak na sebe střídavě žárlí. Do Haruky je zamilovaný spolužák, do Tsukasy jeho kamarádka z dětství a dokonce i jeden model - muž se kterým dřív Tsukasa pracoval. Jo další klišé. Tsukasa býval model a pak se jím zase stane. 

Téhle manga obsahuje všechny klišé Shojo mang. Přesto nějakým zázrakem mě to poměrně chytlo a byla jsem zvědavá jak to bude dál a dokonce konec byl i ucházející, protože vývoj Tsukasy byl  hondě znatelný. Z majetnického fracka se vyklubal poměrně rozumný kluk (rozumější než Haruka), který si konečně začal uvědomovat do jaké pozice Haruku na veřejnosti staví a rozhodl se na pár jet odjet, aspoň do té doby než trochu povyroste a nebude na ně veřenost koukat jako na téměř dospělou holku a dítě.



Jedinou věcí co tuhle mangu od ostatních shojo mang odlišuje je, že skoro v každé kapitole jsou líbací scény a nebo nějaké jiné podobné vzrůšo. Opravdu se divím, že se ti dva spolu za celých 28 kapitol (+pár extra kapitol) nevyspali. I když Haruka je fakt strašná stydlivka. Vůbec mi nebyla sympatická a ze začátku jsem nechápala, jak vůbec se může do Tsukasy taky zamilovat a to poměrně hodně rychle. 

Takže tuhle mangu nedoporučuju ani pro příběh, ani pro kresbu. Jediná pozitivní věc jsou ty lechtivější scény, které ale jsou nakresleny s veškerou počestností. Takže asi tak. Jen pro ty, co se nudí...

Tady na závěr dávám stránku z první kaptoly. Tsukasa Haruku sváže, vrhá se na ní a už se děje asi dost věcí (i když ukázáno nebylo nic) když najednou její otec zaklepá a vyruší je...


Online čtení: 
http://www.mangafox.com/manga/yoru_made_matenai/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...