pondělí 5. července 2010

Amagami SS

ANIME
Žánry: Romance, School, Dating Sim - Visual Novel, High SchoolSeinen

Tohle anime vycházející teď v létě 2010 je trochu jiný než jsem si myslela. Původně jsem měla dojem, že děj bude vyprávěn z pohledu hlavních hrdinek. Ale vypadá že tomu tak není. Už si ani nevzpomenu, kde jsem na tenhle blud přišla, ale každopádně díky němu jsem to přeci jen začala sledovat, i když to bylo označený jako romance.

Na první pohled je jasné, že hrdina je klasický, průměrný ňouma.

Ale má zdravý zájem o "odbornou" literaturu :-D

Klasický slaďáky totiž nemusím. Ale tohle přeci jen vypadá zajímavě. Hlavní postava jménem Tachibana, je středoškolák, co byl před dvěma lety odkopnutej holkou (z neznámého důvodu nepřišla na jejich první rande, které se mělo odehrát o Vánocích). Pro toho kluka to bylo fakt velký trauma a tak od té doby už žádnou nechce (i když o péčko jeví pořád zájem :-D ). Ale to se změní, když dostane příležitost se dosta blíže k Morishima-sempai. Ta je pokládána za nejhezčí holčinu ve škole. Je trochu prostoduchá, alespoň budu ze začátku takové zdání, ale kluky má na háku a dokáže je prokouknout na první pohled. A v Tachibanovi vidí od pohledu dobráka, co pomalu nechá na sobě dříví štípat, ale využívá toho minimálně. Spíš ho hned bere jako kamaráda a o tom je vlastně první díl. Jak se seznámili atd. Vše končí tím, že jí Tachibana vyzná lásku, ale ona ho odmítne s tím, že je na starší. 

 Morishima-sempai

Též se dá otypovat od pohledu

No ale tak podle zvěstí zas od jinud jí mají být ještě věnovaný tři díly, tak kdo ví, jak to bude. Každopádně tenhle seriál vypadá na vážnější záležitost s propracovanými charaktery a tak, i když je to romance, se mi to může líbit. No nechám se překvapit. Hrdina se má zajímat ještě o dalších 5 jiných holek, který už sice v tomhle prvním dílu byly ukázány, ale jen tak letmo, že si netroufám odhadnout jaké jsou. Jediné, co tomuhle seriálu můžu zatím vytknout je, že je tam těch holek až moc, ale zas, je to dělané z pohledu kluka a tak je jasné, že si všímá víc holek a ne kluků.

 Další čtyři předpokládané objekty zájmu hlavní postavy... (šestá holčina tam byla ukázána jen minimálně a nejsem si jistá, jestli jsem ji nezaměnila s jeho sestrou...nebo že by to opravdu byla jeho sestra? ;-)

Jeho mladší sestra a nejlepší kamarád.

Zas se mi tu líbí animace i když občas si neodpustili tu klasickou berličku hvěždy, květinky, bubliny kolem hlavy nějaké postavy v situacích, které mají vyjádřit oslnění láskou nebo tak něco... Celý obraz je jinak laděný melancholicky do barev podzimu a velká část děje se vždy odehrává při západu slunce...ale budiž. Prostě musím si zas říkat, že to patří k žánru a zatím to budu sledovat dál.

(Neodpustím si to a musím to sem napsat. Můj tajný a ničím nepodložený typ je, že nakonec skončí s předsedkyní třídy. )

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...