pondělí 5. července 2010

Highschool of the Dead

ANIME
Předloha: Highschool of the Dead (manga)
Žánry: Action, Ecchi, Horror, Supernatural

Právě jsem zkouknula první díl tohoto seriálu a musím říct, že mě překvapil. Dá se na to dívat :-) Když jsem se přebírala v anime na tuto sezónu, tak jsem si řekla, že bych mohla zkusit i tuhle klasickou "béčkovku" se zombíkama. Prostě jen pro to, co se z toho vyklube a taky díky tomu, že už jsem dlouho žádnou dobrou zombíkárnu neviděla :-)

Tak takhle to všechno začalo. Zombík u brány nakazil učitele a ti už se tam navzájem vraždí...:-)

Sice tedy ecchi tohoto druhu mi většinou nic neříká, protože na holky nejsem a netoužím po pohledu na dívčí kalhotky každých 10 sekund, ale zas někdy se u toho docela dobře pobavím. A tohle je ten případ. Musím se u toho smát, jaký různý situace vymyslí, jen aby měli důvod udělat záběr holce na kalhotky :-D

K příběhu. Ano, tohle není klasicka lekací horor, kdy se klepete, kde všude na vás vybafne zombík - lekací situace tam pro mě nebyla snad žádná a ani to nevypadá primárně o zabíjení zombíků a záchraně světa. Nic takového, díkybohu. Teda aspoň ne v prvním díle. 

 Jo jo, svítí krásně sluníčko a na ně tam útočí zombíci. Kdepak v noci...i ve dne to může být strašidelné...;-)

Na začátku jsme uvedeni do citového rozpoložení hlavního "hrdiny". Jmenuje se Takahashi a zatím si ho neumím moc zařadit. Není to žádný ňouma ani superman a ani přehnaný dobrák na první pohled.  Dalo by se říct, že se mírně straní splečnosti a to hlavně proto, že se trápí nad ztracenou láskou. Holka, která mu jako dítě slibovala, že si ho vezme, začala chodit s jeho nejlepším kámošem (jo jo, láska je kurva...).

 Takahashi. Docela je to i pohledný týpek...v rámci omezéno výběru v tomhle anime určitě :-D

Každopádně ji pořád miluje a když spozoruje nebezpečí venku u brány, hned tuší která bije a jeho první myšlenka je zachránit ji. Doslova ji vyvleče ze třídy a samozřejmě se k nim přidá její přítel a chtějí utéct. Ven to nejde, tak jdou na střechu a tam je konec první dílu, který utekl až neuvěřitelně rychle a i když jsem se u něj nenudila, defakto stihli představit jen tři postavy,a načrtnout další tři.  

 Takahashiho láska s jeho kamarádem. Zamilovaný páreček ještě za šťastných časů...

Líbí se mi, že tady tak nějak i operují s myšlenkou, že lidi v tomhle anime problematiku zombíků znají už z filmů. Sice ne všichni, ale hlavní "hridina" a ten přítel té holky mají poměrně jasno o co jde bez vysvětlování.  Už mě štvalo sledovat filmy, kdy stále postavy nevědí o co jde a přitom každému, kdo kdy viděl nějaký zombie film, bylo absolutně jasné, proti čemu bojují a dokonce si hned obstarají zbraně. Zkrátka žádný nudný vysvětlovačky.

Pohled na zdevastované město...

Ta holčina kupodivu není absolutní slaboška a sice ji vážnost situace moc nedochází, zvláda bojovat docela obstojně. I když jako všechny takovýhle holky je neuvěřitelně ufňukaná a ve výsledku ji stejně musí ten její přítel zachránit, páč ona prostě nemůže pobrat, že ty zombíky musí praštit do hlavy :-D

------------------------
---SPOILER---
------------------------

Noo ale to se nejspíš změní. Její přítel totiž se po kousnutí na konci dílu promění taky v zombíka a Takahashi ho musí zabít. A sice na venek neukazuje žádný extra emoce, ale vypadá to, že ho to docela vzalo. A zkrátka možná v tomhle anime bude i nějaký vývoj postav, což jsem ani nečekala...:-D

------------------------
---konec spoileru---
------------------------

 Tu holku, myslím, netřeba představovat, její povahu odhadnete určitě od pohledu...

Další postavy ale jsou zatím docela klasické archeotypy. Je tu ukecaná a hyperaktivní Takahashiho kamarádka, co je do něj nejspíš zakoukaná. Pak je tu další týpek, co je absolutní budižkničemu a zbabělec - má brýle, je obtloustlejší a jeho povaha se dá tušit už od pohledu. Potom tu bude bojovnice se mečem. Očekávám, že tahle bude supercool, ale absolutně se o ní nic nedozvíme. A pak tu ještě bude školní zdravotnice s mega prsama, která bude ještě víc k ničemu než ten druhý týpek a budou ji muset xkrát zachraňovat. 


Nádherný záběr na rozstříknutou krev...dalo by se říct, že je to fakt umění...;-)

Noo jsem zvědavá co se z toho vyklube. Každopádně musím pochválit animaci, líbí se mi. Sice občas mírně, a nejspíš i záměrně, je statická, ale navozuje dobrou atmosféru rychle ubíhajícího děje tak, že se člověk nenudí. Postavy jsou sice nakresleny v rámci žánru - holky nemaj menší prsa než trojky a uniformy vypadají, jako kdyby nebyly z látky, ale byly jen namalované na jejich těle...ale budiž...je to zkrátka žánrovka zaměřená na chlapy, jen já jsem nespíš tak praštěná, že to budu sledvat :-D Každopádně tyhle ecchi věci ale vyváží pěkný pozadí anime. Je to skvělý kontrast mezi vražděním a pozadím, kde je nádherná modrá obloha a kvetoucí sakury.

Tohle anime budu sledovat i pro fakt nádherný záběry. Samozřejmě, že ne na kalhotky, ale třeba na tohle elekrický vedení :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...