sobota 18. září 2010

Ookami-san to Shichinin no Nakamatachi - finální hodnocení

ANIME
Předloha: Ookami-san to Shichinin no Nakamatachi (novela)
Žánry: Comedy, Parody, Romance


I po dokoukání posledního dílu se nemohu zbavit rozporuplných pocitů. Byly díly, kdy jsem se královsky bavila a pak díly, které by se bez problémů mohly vypustit a nic by se nestalo. Zkrátka prachobyčejné fillery. Hlavní děj by se tím pádem scvrknul odhadem cca do šesti dílů a to by bylo akorát. Ty se mi totiž opravdu líbily.

 Hlavní záporák Shirou Hitsujikai

POZOR SPOILER

Středem pozornosti by tím pádem byla jen Ryouko a postupně by jsme rozkrývali její minulost. Proč se začala učit boxovat, jak se stala kamarádkou s Ringo a co se na ní tolik líbí Ryoushimu. Hlavní záporák Shirou Hitsujikai , člověk z Ryoučiny minulosti, by tak alespoň více vyniknul a možná by si tvůrci uvědomili, že to tam dostatečně jasně nevysvětlili co se v minulosti stalo a nevysvětlili dostatečně ani to, proč je na Ryouko tolik fixovaný. Bylo tam totiž dost neobjasněných a dejme tomu i ohraných situací. 


Například Shirou v jedné ze závěrečných epizod unese opět Ryouko. Ryoushi ji opět jde zachránit. Opět je tam variace na Crows Zero a vše končí s jediným rozdílem. Tentokrát Ryoushi opravdu Shirovi zvládne tak trochu rozbít ústa, což dřív nedokázal. Jenže zas se nevysvětlí jeho pravé důvody a diváci se jen navnadí na přísahanou pomstu, kterou deklaruje prezident Otogi bank vůdči Shirovi. Že prý se má na co těšit. Jenže ouha. Poslední dvanáctý díl je zas filler, kdy pro změnu Ryoushi získá ctitelku.


Zkrátka vše bylo zaplněno fillerovýma epizodama ala dvojité rande, Ringo a její sestra co se stará o šest dětí, malý klučina co hledá nevěstu a já už dál ani nevím... nudné pasáže jsem zkrátka přeskákala. Jediné, co na některých fillerových epizodách je dobré, že krůček po krůčku se posouval vztah mezi Ryoushim a Ryouko. Ale zase, opět ani v poslední epizodě nic nedotáhli scénáristi do konce.


Za vším tím pohádkovým a nevinným zkrátka mohlo být zkryto nějaké to ohavné tajemství ala jak se Ryouko vyrovnává se znásilněním z dětstvím a s tím, že ji nikdo nevěřil. To by bylo fakt zajímavé vyústění... Dokonce to tak chvíly i vypadalo. Jenže pak vše Shiro dementoval a Ryouko k tomu zas nic neřekla. Jen víme, že všichni v jakési ohavné situaci věřili Shirovi a jí nikdo. I když z toho, co jsem vyrozuměla to vypadá jen na to, že on ji jen pomluvil a nikdy jí fyzicky neublížil. Ale kdo ví...třeba se mi něco v anglickém překladu uniklo. 

Celé anime tedy když vynechám fillery bylo o tom, jak Ryoushi se stává silnější a silněší ve jménu ochraňování Ryouko a že se nestará o její minulost, že jí bezmezně věří a spoustu dalších strááášně moc obdivuhodných věcí. A o tom, jak se Ryouko postupně do něj zakoukává, ale navenek absolutně nic nepřizná.

Prostě docela zklamání, chtěla jsem nějaký to nechutný tajemství, nebo alespoň postu Otogi Bank vůdči Shirovi. Nějakou hezky rafinovanou ve jménu spravedlnosti. Jenže ani jedno z toho se nekonalo. I když právě díky této neukončenosti tvůrce podezdřívám, že bude druhá série. No, je až moc dobře vidět, že se na tom nejspíš opravdu podíleli ti samí lidé jako jako na To Aru Karagu no Railgun, které taky mělo chatrný děj sotva na pár epizod a zbytek byl fanservis.

Variace na Crows Zero II

Týpek, co se obejvil ke konci seriálu. Kocour v botách a Ryoushiho učitel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...