úterý 28. prosince 2010

Otome Youkai Zakuro

ANIME
Původní předloha:  Otome Youkai Zakuro (manga)
Autorka předlohy: Hoshino, Lily
Źánry: Demons, Historical, Romance, Supernatural, Military, Seinen

 Zakuro

Růžová, růžová a zase růžová...všude samá růžová...!!!! Takhle jsem trpěla už od první vteřiny tohle anime. Začala jsem se šklíbit a dušovat, že to vypnu a už na to ani nepodívám. Jenže nějakým záhadným způsobem jsem byla připoutaná k obrazovce a vždy jsem díl dokokukala a co hůř...vždy jsem si pustila i ten další! Sama sebe absolutně nechápu, ale zkrátka zvládla jsem tuhle růžovou slaďárnu dokoukat.

Ten mečík nenío moc delší než můžete vidět...prostě takové párátko...:-D

Celý děj se točí kolem Zakuro, která je napůl člověk a napůl nadpřirozná bytost/démonka/strašidlo (těžko přeložit japonský výraz youkai aniž by nezněl v češtině divně) - liší se od lidí tím, že má liščí uši a má nadpřirozené schopnosti. Například bojovat se sakurovou větvičkou, kterou dokáže změnit na takový malý směšný nožík...:-D

Zbylé tři polodémonky: Hoozuki, Bombori a  Susukihotaru

Zakuro a ještě další tři polodémonky vychovává jedna liščí démonka spolu se sloním démonem. Jednoho dne zřídí armáda oddělení pro nadpřirozené události, které si má vzít na starosti události, které pramení ze soužití člověka a youkai vedle sebe a právě Zakuro a další tři holčiny se stanou jeho součástí. A aby se účastnila tohohle počinu i armáda, přidělí jim i tři vojáčky.

Ganryuu, Agemaki a Riken

Sice absolutně nechápu, jak mohli do žánrů napsat i seinen (pro dospělé), ale naprosto chápu, proč tam dali romance. Celá tahle šaráda s oddělením pro nadpřirozené záležitosti není kvůli tomu, aby se v anime věnovali nadpřirozeným věcem a soužitím lidí a youkai, celé to je jen z jediného důvodu: aby nám holky hezky spárovali s vojáčkama!! A co hůř, aby to bylo maximálně roztomilé, dvě holčiny-dvojčata  dostanou na hraní jen jednoho vojáčka, který je ještě k tomu napůl dítě a má až odporně roztomilá kukadla. Jenže oni ani regulérní párečky nejsou normální. První tvoří mohutný málomluvný dlouhán a strašná polodémoní stydlivka. Druhý pár je samozřejmě Zakuro - typická, zlostná tsundere a blonďatý budižkničemu, který má fóbii ze všeho nadpřirozeného jménem Agemaki


Všechno a vždy je až přehnaně kawaii.Všude tam pobíhají malý roztomilí démoni. Vždycky se snaží působit na city a samozřejmě párečky mezi sebou cukrují (Zakuro a Agemaki si tedy spíš nadávají, ale to vyjde u nich na stejno :-D ). Občas sice tam řeší i nějaký ten případ, který se týká už zmiňovaného soužití lidí a youkai. Jenže velice rychle se to zvrtne jen v jednu dějovou linku, která se točí kolem Zakuro, její minulosti, kolem původu její matky a kolem toho, jak vlastně poloviční liščí démoni vznikají.  Jenže ani tahle linka není nijak zvlášť rafinovaná a ani propracovaná - odhadla jsem konec už několik dílů dopředu, což mě vždy zklame. 


Jediné, co tohle anime dělá netypickým je Zakuro. Je jiná než ostatní holčičí hrdinky. Tahle polodémonka totiž není z těch slabých holčin, co čekají na pomoc svého vysněného prince. Ona naopak nešikovného Agemaikiho vždy vytáhne z brindy. A občas nejen jeho, ale i ostatní. Prostě je z nich nejsilnější, a to i přesto, že používá jen takový mrňavý směšný mečík :-D :-D

Komu tohle doporučuju? Osobně bych řekla, že je to jen pro malé holčičky, co mají rády růžovou. Jenže kupodivu internetová komunita je z tohohle počinu poměrně nadšená. A to nejen holky. Vypadá to, že i mužská část osazenstva si přišla tady na své. Jsou až abnormálně nadšení z těch čtyřech polodémonek věčně cupitajících v kimonech a mávající větvičkama. Je jasné, že, já jejich nadšení nesdílím. Nezdílím ani nadšení holek, které se rozplývají nad vojáčkama - pokud se nenastaví z určitého úhlu, tak se je opravdu zdráhám i nazvat bišíkama. A místy jsou pro jejich slabost až otravní -  bohužel jsou to přesně tací slaboši jako reální chlapy a to mi leze na nervy. 


No raději už přestanu s haněním tohoto anime. Zas tak špatné nebylo, když jsem ho zvádla dokoukat, jen teď si moc nevzpomenu na nic, co by se mi tam líbilo. Snad jen můžu pochválit animaci. Animátoři odvedli dobrou práci. Zajímavé jsou i použité tradiční květinové motivy. A líbilo se mi i zasazení děje do doby někdy koncem 18. nebo začátkem 19. století, kdy do japonska teprve postupně pronikala westernizace. 

To, že jsem vydžela až do konce, je u mě při tématu romance extra výkon, takže asi to nemůže být tolik špatné anime, jen zkrátka není to nic pro mě. Moje hodnocení celku tedy je 6 z 10.

Btw. nejvíc jsem se asi pobavila u Agemakiho, když ještě měl strach z youkai.Ale musím připustit že i jeho hašteření se Zakuro mě občas přinutilo se pousmát...:-D Takže tady máte pár obrázků:



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...