sobota 25. prosince 2010

Yosuga no Sora

ANIME
Žánry: Drama, Ecchi, Romance, Harem, Dating Sim - Visual Novel


Podle žánrů výše už téměř každý odtuší, co tenhle anime počin bude asi zač. Yosuga no Sora není nic převratného, ale vzhledem k tomu, že je to teprve druhé anime natočené podle randící hry, které sleduji, rozhodla jsem se o něm napsat.


Hlavní postava je, jak už to v anime s touhle tématikou z 90% bývá, středoškolák jménem Haruka. Narozdíl od ostatních má k randění ideální podmínky, přišel o rodiče a přestěhoval se z města na venkov do domu po dědečkovi. Takže teď jako "velký světák" má ideální podmínky na balení holek :-D A aby si přišli na své v tomhle anime snad úplně všichni, je do hry přidán další lechtivý faktor v podobě zakázaného ovoce. Milý Haruka má totiž ještě i sestru, dvojče, Soru a to je druhý důvod, proč jsem se rozhodla zkusit tohle anime. Incest je pro mě pořád chytlavé téma :-)

 Takhle asi Haruku vidí všechny holky :-D

Děj anime se skládá z jednotlivých oddílů, kde v každém Haruka randí s jinou holkou. Narozdíl od AmagamiSS ale nejsou výrazněji označené a tak někteří mohou být trochu zmateni, jaktože po skončení oddílu najednou vše se restartuje a Haruka už šuká zas jinou holku jako by se nic nedělo. Promiňte mi to ostřejší slovíčko, ale tady se jiné použít nedá. Haruka šuká vše, co před ním roztáhne nohy - včetně služebné. Holky mu lezou do postele velice snadno a rychle a většinou jen za to, že jim pomůže vyřešit nějaký dílčí problémek. Jedinou výjimkou je snad jen první Kazuha, o kterou se přeci jen musí trochu víc snažit, páč ona se víc stará o svou sestru než o sebe :-D

Služebná

V seriálu si Haruka celkem vyzkouší 4 holky a v závěru dílu vždy má nějakou aférku s již zmíněnou služtičkou. Někdy jsou tyhle scénky i vtipné, ale většinou jsou poměrně nezáživné až přímo nevkusné. Ostatně to vidím jako největší neduh tohoto seriálu. Ošklivé sexuální scény. Holky mají neforemné prsa a Haruka je z 99% vždy při sexu plně oblečenej a prostě absolutně se tam ztrácí ta chemie, kterou se většinou autorům povedlo i úspěšně navodit.

 Kazuha

Akira

Nao

Sora

Zpět k holčinám. První je už zmíněná Kazuha, které Haruka pomáhá řešit její vztah s otcem a nevlastní sestrou. Druhá je Akira, která zas je kněžkou v chrámu a strádá tím, že nezná svou pravou matku. Třetí holčinou, kterou Haruka sbalí (nebo spíš ona jeho :-D :-D) je Nao, se kterou se Haruka vyspal ještě v dobách, kdy sotva byli na prahu puberty (hoch má velice zajímavé vzpomínky na prázdniny u dědečka :-D :-D) A konečně v závěru dvanáctidílného serálu přichází na řadu Sora, rozmazlená a věčně nemocná sestřička, kterou Haruka nikdy nedokázal vidět jako sestru ale vždy jako ženu, kterou musí ochraňovat.


Když se teď ohlížím za seriálem, vidím poměrně dost pozitivních věcí, které mě mile překvapily. První je vývoj postav. Nečekala jsem, že tam k nějakému dojde, ale hlavně v posledních dvou arcích byly postavy a jejich psychologie poměrně dobře propracované a kupodivu i poměrně uvěřitelné. Hodně realisticky byl zvládnut i incest na závěr. Haruka zcela uvěřitelně o všem pochyboval a Sora překvapivě, ale realisticky, si šla za svým a prostě svého brášku bez okolků sbalila.


Jako třešinku na dortě musím vyzdvihnout poslední díl. Tam scénaristé odvedli opravdu výbornou práci a lepší závěr bych nevymyslela. Děj jinak vždy svižně ubíhal a sice občas něco bylo příliš zkrácené, ale narozdíl od AmagamiSS jsem se u žádného arku nestihla nudit.

Animaci též musím pochválit, nemám jí co vytknout. Velice pěkně je v tomhle seriálu udělaná obloha, průběžně se mění a vždy dobře dokreslovala děj seriálu.  Design postav, těch holčičích, je taky velice líbivý a jedinou výtku mám u Haruky, který přeci jen mohl být o trošku víc mužnější, nebo aspoň mohl mít mohutnější postavu.


Shrnuto podtrženo. Jako romantická chuťovka s lechtivým obsahem se mi tohle anime líbilo. Nebyla jsem tam zahlcena sladkýma slovíčkama ani přehnaným hrdličkování. Romantiky tam přesně tak akorát. Sexuální scény k tomu patřili také, jen tedy měly být nakreslené vkusněji, líbivěji a uvěřitelněji. Další slabou stránkou byly ještě i jednotlivé příběhy, jenže od tohohle druhu anime jaksi ani moc propracovaný příběh neočekávám. Jde tam o o navození té správné chemie mezi postavami a to se povedlo.  A hlavně kvůli incestu, který naplnil moje očekávání, tomuhle anime dávám 7/10 :-)

 Copak asi se tam dole děje? :-D :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...