úterý 28. prosince 2010

Togainu no Chi

ANIME

Akira

Na tohle anime byla na internetu komunita yaoistek hodně moc natěšená a to nadšení se chtě nechtě přeneslo ze začátku i na mě. Podle obrázků to vypadalo velice dobře. Nádherní bišíci, potoky krve, postapokalyptický svět...prostě vše vypadalo slibně, jenže když je něco slibného, málokdy to u mě naplní očekávání...:-(

Togainu no Chi je anime, které vzniklo podle hry. Ale existují i dvě oficiálně vycházející mangy (nedokončené je najdete na tady a tady na mangafox) a pak existuje je nepřeberné množství doujinshi. Jedno dost drsné yaoi doujinshi najdete zde v angličtině a pro ty, co si chtějí počíst v češtině je něco přeloženo zde. (VARUJI, je to jen pro silné povahy a nezapomeňte, že je to yaoi, takže se tam kluci navzájem obíraj ze předu, ze zadu a ve všech dalších možných i nemožných polohách a občas i ve všech možných i nemožných oblečcích :-D ). Prostě dívčí fantazii se meze nekladou :-D

Jak jsem říkala, fantazii se meze nekladou...:-D :-D

Ale k seriálu. Jak už jsem řekla, odehrává se v postapokalyptickém Japonsku, který je rozdělen na poměrně mírovou část a na část, kde vládne téměř bezvládí. Tam se odehrává tajemná bojová hra jménem Igura, jejíž principem je v boji získat protivníkův přívěsek ve tvaru karty. Když nasbíráte určitou kombinaci karet, máte možnost se utkat s králem hry zvaným Il-re. Do tohohle světa je vtažen nedobrovolně i Akira, šampion v pouličním boji. Sotva se stačí v tom krutém světě rozkoukat, zjistí, že tam za ním přišel jeho věrný "kamarád", vlezprdelka Keisuke, který je očividně do něj doslova blázen. Ti dva se pak rychle seznámí s klučinou jménem Rin, který jim pomůže do začátku a též má slabost pro Akiru.

 Rin

Keisuke

Protože je to jen shounen-ai, nečekejte ani žádné lechtivé scény. Nejvíc jiskřivá scénka je hned ve čtvrtém dílu mezi Akirou a Rinem. Noo i když  tedy trochu to jiskří i mezi Akirou a Shikim, tajemným rádoby cool týpkem, co v boji používá meč.  Pak tu ještě máme další vedlejší postavy jako třeba šíleného a perverzního šéfíka celé Igury jeménem Arbitro, který má slabůstku pro krásné mladé klučiny a má i zajímavé domácí zvířátko jménem Kau :-D Jeho poskoky jsou další dva duševně choří jedinci Kiriwar a Gunji. No a na závěr je tu Nano, který je dokonce ještě víc tajemnější než Shiki.

Shiki

Arbitro a Kau

Témeř všichni viditelně chtějí Akiru z nějakého důvodu. Nebo pro něj minimálně mají slabost. Jenže BL zápletka je tu minimální. Trochu se sice vyvíjí vztah mezi Akirou a Keisukem, ale celkově se mezi nima nic nestane. Děj nakonec točí kolem záhadné drogy, která člověka udělá silnějším, ale zároveň i bláznivějším. A s tím vším právě mají Akira a Nano něco společného.

Kiriwar a Gunji

 Nano

Seriál se vyznačuje absencí ženského pohlaví (až na jednu výjimku), rádoby cool hlasy, kterými mluví schválně monotónně a vždy pronesou nějakou "drsnou hlášku" nebo "moudrost". Bišíci, obzvlášť Shiki, jsou přesně dělaní jen z toho důvodu, aby se nad nimi dalo zaslintat. Co se týče nějakého vývoje postav nebo aspoň odhalení jejich motivací, tak seriál jaksi hodně pokulhává. Ani animace není nic převratného. Je hodně statická, kresba se občas dost rozjíždí a až přímo deformuje postavy a některé scény mi přišly hodně odbyté. Stylizace pozadí je dobrá, postapokalyptický svět je vykreslen přijatelně, ale zas se mi moc nelíbilo barevné tónování, hlavně na závěr. Prostě kýč.



Když teď souhrnně nad tímto počinem přemýšlím, nemůžu o něm napsat nic dobrého. Příběh to sice má, poměrně i překvapivý závěř - do poslední chvíle jsem doufala, že z jedné postavy nakonec bude "ten hodnej" a on nebyl :-D, ale zas nic převratného to nebylo. Zkrátka vše ubíjí nepropracované charaktery postav, které jen kráčí po světě, občas zkříží nože/meče, teče trochu krve a to je vše. 

Hodně dlouho jsem přemýšlela, co za hodnocení mám dát tomuto počinu. Nakonec jsem se rozhodla mu dát 6 z 10. Sice se to může zdát mnoho, ale na ty bišíky se poměrně dobře koukalo a to vlastně byl i jediný důvod, proč jsem tohle anime začala sledovat. Takže účel to splnilo, i když nadšená z toho rozhodně nejsem.

A tady je na závěr asi nejvíc shounen-ai scénka. Romantika hned po západu slunce  :-D




Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...