úterý 24. srpna 2010

Legend of the Sun Knight

MANHUA
Autorka příběhu: Yu Wo
Kresba: Os Rabbit Cat 
Žánry: Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Shoujo, Supernatural


Tato manhua (čínský komix) je z pera Yu Wo která je i autorkou také daleko více známého dílka 1/2 Prince. Tedy přesněji, ona píše jen příběhy (novely, které je možné si přeložené přečíst třeba zde ). Ovšem podle obou novel vznikla právě i manhua. 


 Náš "milý" hlavní hrdina Sluneční rytíř :-)


Manhua Legend of the Sun Knight má nádhernou kresbu ve stylu velké lesklé oči a neodolatelní bišíci s dětskou tvářičkou a první dva díly se objevili už na Manga Fox.
Tak jsem se k tomu dostala i dnes já a jsem nadšená. Nejen, že si zaslintám nad bišíkama, ale jsem i absolutně unešená nápadem a humorem. Příběh se zatím v prvních dvou dílech, co jsem četla, jen rozjíždí, ale humor je perfektní. Je to přesně můj styl. Plný cinismu,ironie a narážek. 

Z 1/2 prince jsem byla nadšená, ale to jsem ještě neznala tohle dílko. Nápad na děj je fakt mazec. Máme 12 svatých rytířů, kteří původně byli zvoleni aby v době války ve jménu Boha Světla vedli své oddíly do boje. Jenže válka už po generace dávno není. Rytíři tedy žijí v chrámu, řeší nicotné problémy ala zabránění zvyšování daní v království a při tom musí stále reprezentovat své dané charaktery. Každý rytíř totiž má danou charakterovou roli, kterou po celý život musí zastupovat a to přede všema a pořád. 

 Mrazivý rytíř

Takže Sluneční rytíř má dáno, že od té doby, co byl zvolen rytířem, musí v každé větě chválit Boha Světla a musí se na všechny usmívat, i když je to třeba to nejodpornější prase v království. Náš hlavní hrdina takovým rytířem byl vybrán. A byl jím vybrán ne proto, že by to dobře uměl s mečem (naopak, je to šílený kopyto), ne proto, že by byl na všechny milý a na všechny se usmíval, ale proto, že zkrátka měl jako jediný z kandidátů modré oči a dlouhé blonďaté vlasy. A tak prostě si všichni Slunečního rytíře představují. 

Sluneční rytíř všude navenek chválí boha, ale v příběhu čteme kromě jeho slov i jeho pravé myšlenky. A ty jsou naprosto v protikladu s jeho slovy a chováním. Takže už téměř od první stránky jsem se uchechtávala nad touhle zvráceností. 

A aby nám chudáčka bylo ještě víc líto, je dáno, že Sluneční rytíř miluje jen a jen Boha Světla, nikoho jiného. Takže ani ženy o něj nejeví zájem, protože všechny prostě "vědí" že to tak je a on se na ně ani nesmí podívat. Náš milý rytíř se tedy škodolibě baví alespoň tím, že kazí rande jiným rytířům. Např. Zemského rytíře, který má danou pověst nejlepší partie a prachsprostě toho využívá ke střídání holek. Naopak ale upřímně lituje  Bouřlivého rytíře, který zas má dáno, že musí flirtovat i s tou sebeošklivější. Jenže on je zrovna povahový opak a ve skutečnosti je ještě pořád nejspíš panic. 


Soudící rytíř

Dalším kameňákem v tomhle příběhu je, že Sluneční rytíř, má i dáno, že musí být rival se Soudícím rytířem, protože ten zas ve jménu Boha Světla nesmí znát slitování nebo odpuštění a všechny hříšníky musí potrestat. Jenže tihle dva naopak jsou něco jako nejlepší kamarádi. A aby to nikdo nezjistil, scházejí se na záchodcích a Sluneční rytíř od něj vždy dostává potají cukroví :-D 
Joo zkrátka přesně tohle je můj druh humoru :-D :-D A všem tohle kreslené dílko doporučuju. Snad bude překlad vycházet pravidelně. 


Ukázka:


Manhua online čtení:
http://www.mangafox.com/manga/legend_of_the_sun_knight/
 
Novely čtení online:
http://www.princerevolution.org/sunknight-main/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...