neděle 11. července 2010

Hlasujte pro anime desetiletí - Czech Anime Awards

Právě jsem se dozvěděla, že existuje v anketa na nejlepší anime desetiletí. Je to za účelem zpopularizování anime v čechách a mezi kandidáty na hlasování vybrali opravdu dobré věci. Takže anime nadšenci hlasujte zde do 15.7. 2010:

(při výběru anime si všimněte, že u některýh let jsou na výběr dvě stránky kandidátů)

Já jsem měla docela dost těžké rozhodování čemu dát hlas. Můžeme hlasovat pro deset kandidátů a nakonec jsem vybrala tyhle:

Aoi Bungaku
Naprosto úžasná záležitost. Bezkonkurenčně jedno z nej anime, co jsem kdy viděla. Skvělá animace, perfektní vystižení atmosféry. Výborné příběhy se skrytou hloubkou ze které až mrazí. Nemluvě o tom, že postavy navrhovali moji oblíbenci: Obata Takeshi a Kubo Taito.

Aoi Bungaku

Death note
Perfektní příběh. Skvělá animace a vystižení atmosféry. Charizmatické postavy, hlavně L a Ryuk.

Final Fantasy: Advent Children
Kultovní záležitost, která mě i po letech pořád dostává... na tu dobu i dobrá 3D animace. Dobrý příběh a zkrátka mám slabost pro Clouda :-)

Final Fantasy

Full Metal Panic!
Jedno z nejvtipnějších anime, co jsem kdy viděla. Dobrý příběh a hlavně skvělé charizmatické postavy mezi kterýma to perfekně jiskří.

Haibane Renmei
Anime asi s nejmelancholičtější atmosférou co jsem kdy viděla.Výborný nápad na příběh, který je tak skvěle dávkovaný, že ani u jednoho dílu jsem se nenudila a vždy jsem byla zvědavá co bude dál. Moc pěkná animace a skvělé vystižení atmosféry.

Haibane Renmei

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Kultovní záležitost. Neznám nikoho, komu se tohle nelíbilo. Originální nápad na příběh. Skvělý humor. Úžasné postavy. A osobnost Haruhi je prostě nej.


Toki wo Kakeru Shoujo
Perfekní a originální příběh na téma cestování v čase, skvělé a charizmatické postavy. Nádherná animace. Prostě jeden z něj animovaných filmů, co jsem kdy viděla.

Seirei no Moribito
Nejlepší fantazy, co jsem kdy viděla. Perfekní animace, náhderná kresba. Výborný příběh, který se odkazuje na japonské tradyce a nabízí spoustu námětů k zamyšlení. Skvěle propracované postavy.

Seirei no Moribito

Monster
Má originální, doslova děsivý příběh, který se jen tak v anime nevidí. Moc se mi líbil nápad s tou pohádkou. Skvěle zobrazuje vývoj postav. Animace výborně vystihuje atmosféru příběhu.

---------------------------------------------------------------

Ale kandidátů bylo více. Jako například:

Millenium Actress
Skvělá animace, výborný nápad na příběh, ale jeho realizace chvilkama byla příliž zmatená.

X
Skvělý podmanivý příběh, ale bohužel některé epizody byly na mě moc rozvleklé. Ovšem má to dobrou animaci a pěknou kresbu. Skvělou výtvarnou stylizaci. Patří ke kultovním anime.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Pefektní kyberpunk záležitost. Dobré příběhy, když mluvím i o dvojce. Skvělá sci-fi atmosféra. Bohužel občas některé epizody byly slabší :-(

Ghost in the Shell

Juuni Kokki
Výborné fantazy anime. První tohoto žánru, co jsem viděla. Zkrátka srdeční záležitost. Bohužel má to otevřený konec, který vypadá, že autoři na něj plánovali navázat a neudělali to :-(

Naruto
Kultovní věc a pro mě srdeční záležitost. Bohužel anime je hooodně moc pokažený fillerama a kolísavou kvalitou animace. Kdyby se jednalo o mangu, tak pro mě je to jedna z absolutně nejlepších záležitostí vůbec (perfekní příběh, výborná kresba), ale takto jsem hlasovat zkrátka nemohla.

Animatrix
Jako celek mě to tolik nedostalo. Některé příběhy se mě tolik nedotknuly. Ovšem některé byly úžasné.

Fullmetal Alchemist
Skvělá záležitost. Co se týče příběhu, tak překvapivě na to, že se absolutně odklonil od mangy, tak byl dobrý a hodně smysluplný. Ale animace se mi nelíbila. Vývarná stylizace taky není moje gusto. A v porovnání s Brothehoodem, též tohle anime ztrácí na lesku.

Chrno Crusade
Skvělý a chytlavý příběh. Bohužel výtvarná stránka tohohle anime je dost ohraná a některé epizody byly dost nudné. Nemluvě o tom, že na závěr to byla moc velká slaďárna a moc okaté brnkání na city a to nemám ráda.

Last Exile
Nádherná animace. Skvělá stylizace. Výborné prostředí létajících strojů. Jen občas příběh trochu pokulhával :-(

Wolf´s Rain
Skvělý nápad na příběh, krásná animace a výborná výtvarná stylizace. Ale záporné postavy se jim moc nepovedly... Každopádně dlouho to bylo na výběru a rozhodně všem doporučuji.

Wolf´s Rain

Beck
Výborný příběh. Dobrá animace. Perfekní hudba přesně podle mého gusta. Škoda jen, že na konci se odklonili od mangy...to jim opravdu nemůžu odpustit... :-(

Elfen Lied
Kultovní záležitost. Skvělý kontrast - roztomilé postavy a oproti tomu potoky krve. Dobrá animace. Výborný nápad na příběh. Jen ty postavy jsem se tam nenaučila mít ráda...a někdy to bylo až moc okaté brnkání na city.

Ghost In the Shell: Inocence
Perfekní animace a výtvarná stylizace. Dobrý příběh. Jen bohužel jednička byla lepší... a tak jsem dala přednost jiným anime. Ovšem v mých top 20 by tohle anime určitě bylo.

Basilisk: Kouga Ninpou Chou
Výborná záležitost. Skvělý nápad na variantu Romeo a Julie. Dobrá vyvražďovačka se spoustou krve. Bohužel hlavní ženská postava v tomhle anime mi neuvěřitelně lezla na nervy, ale musím všem doporučit hraný film na tuhle tématiku - Shinobi. To je hodně povedená záležitost s o dost povedenejšími charaktery postav.

Basilisk

Code Geass Hangyaku no Lelouch
Výborná záležitost. Perfektní příběh. Skvělé postavy. Jen občas to bylo až moc překombinované. Ovšem do mých top 20 by se to určitě vešlo.

Kamichu!
Komorní záležitost. Pefektní a originální nápad. Velice milé epizodické příběhy. Mírné odkazování k japonským tradicím. Jenže je to až moc nevinné, bezelstné a až moc jednoduché. Zkrátka příběhy pro malé holčičky, které někoho zahřejí na duši, ale jiného unudí.

Kamichu!


Nana
Překvapivě hodně dobrá záležitost, která na to, že se tam řeší z 90% milostné vztahy nezačne nudit. Bohužel děj je neukončený. Ale tvůrce musím pochválit. Drží se téměř striktně mangy. Dokonce co díl mangy to epizoda a pořád to nenudí. Výtvarná stylizace se též drží mangy. Animace je ekvivalentní žánru. Jestli atorka někdy dopíše mangu(ta byla loni přerušená) a dotočí se podle ní anime, tak to bude super záležitost.

Baccano!
Osobně jsem to ještě neviděla, tak jsem pro to nechtěla hlasovat. Ale všichni říkaj, že je to super věc.

Sayonara Zetsubou Sensei
Velice vtipná věc, kterou mám zrovna rozkoukanou. Ale též jsem váhala jestli to tam nedat. Jen tedy kvalita animace v porovnání s konkurencí není nic moc. Ovšem výtvarná stylizace je dost dobrá.

Shigurui
Pefektní temná atmosféra. Výborný příběh. Skvělá výtvarná stylizace. Výborná animace. Spousta krve, souboje... zkrátka výborná věc s jedinou chybičkou. Má to otevřený konec. A natolik otevřený, že je jasné, že mělo být pokračování a ono do teď není :-(

Shigurui

School Days
Sice tohle by nepatřilo ani do mých top 20, ale těší mě, že nejsem jediná, komu se tahle záležitost líbila a dostalo se to užší nominace. Tenhle příběh je sice místy zahnaný až do krajnosti a místy jsou tam až karikatury postav. Ale i když se to nezdá, charaktery jsou jedny z nejvíc založené na skutečnosti, co jsem v anime viděla. Osobně znám živoucí obdoby všech tří hlavních postav. A to se jen tak v anime nevidí.

Eve no Jikan
Výborný příběh co vybízí k zamyslení, skvelá animace. Výborná výtvarná stylizace. Krásná kresba. Prostě perfektní věc. Jen jaksi to místy bylo trochu rozvleklé. Ale v top 20 by to bylo.

Eve no Jikan

Higashi no Eden
Zas jedna z nejlepších záležitostí, co jsem kdy viděla s jediným háčkem. Anime seriál je neukončený a hodně moc to teď pokazil film, který na to navazuje. Jinak má aktuální, výborně vystavěný příběh. Nádhernou animaci. Charizmatické hlavní postavy. Skvělou atmosféru. Jedny z nejhezčích OP a ED co jsem v anime viděla.

2 komentáře:

  1. já mám pro Clouda také slabost ;-) a to na blondáky vůbec nejsem ;-) :-D

    OdpovědětVymazat
  2. jináč moje osobní sdtránka je http://labandasjana.blog.cz/ na google mám jen své obrázky ;-) :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...