pondělí 25. října 2010

Star Driver

ANIME
Žánry: Action, Mecha, Shounen

 Takuto

Konečně mám chvilku něco napsat i o tomhle anime.  Když jsem sledovala prvních pět minut, byla jsem absolutně nadšená. Nádherná a zajímavá kresba. Naprosto úžasný pozadí, skvělá animace...a hlavně hned dva bišíci, co se mi líbili. Jenže oni to pohřbili příběhem a hlavně věcma, který už doslova hraničí s klišé a trapností.... achjo...:-(
 
Wako a Sugata

Takže začátek ohraná klasika. Do školy na ostrově přestoupí nový student Takuto Tsunashi, protože jeho dědeček tam prý taky studoval. Jediná mírná originalita tady je jeho vstup na scénu a seznámení s dalšími dvěma postavami, holčinou jménem Wako Agemaki a týpkem, co se jmenuje Sugata Shindou a kteří jsou spolu zasnoubeni. Pak tady nastáva klasická školní scéna a další seznámení se studenty včetně varování: "NECHOĎTE DO OPUŠTĚNÉHO DOLU!". Klasika dvě. Takuto to samozřejmě poruší. Klasika tři. Narazí zrovna na "maskované" záporáky(od pohledu je ale jasné, že jsou to akorát další studenti ze školy), co zrovna do dolu vezou unesenou Wako. Takuto dostane nakládačku, svážou ho a vezmou s sebou do dolu.


Tak a teď zas mírná originalita, kterou ale podle mého totálně zkazili. V dole je zařízení, které umožňuje záporákům zastavit čas, dostat se do jiné dimenze a probudit mecha (cyber body), co spí pod ostrovem. Pokud se jim podaří zlomit pečeti čtyř kněžek (jednou z nich je právě i Wako), tak se mecha budou moci dostat i do reálného světa a to je záměr záporáků. Ovšem netuší, že když je na ostrově Takuto, vždy když zastaví čas a dostanou se do jiné dimenze, Takuto se tam může dostat taky a může přivolat cyber body s absolutně trapným názvem: Galactic Pretty Boy. Jeho vzhled je ještě trapnější a přeměna a ovládání snad ještě víc. Prostě křípání zuby při pohledu na to ještě slabá reakce, páč je absolutně jasné, že záporák ihned dostane nakládačku a Takuto zachrání Wako.

 Fakt trapná přeměna

Noo...tohle byla zápletka prvního dílu. Už jsem viděla 4 další a jediný důvod, proč to sleduju je, že občas jsou tam mírně lechtivé scény v rámci žánru shounen - takže nic světoborného, ale pobaví. Docela zajímavý je vztah i mezi Wako a Takutou. A hlavně mě aboslutně fascinuje Sugata. Je sice zasnoubený s Wako, ale to udělali jejich rodiče a vypadá to, že on s tím moc nesouhlasí...přesto jaksi Wako má nějak rád. I když možná spíš jako kamárádku. Kdo ví...Je to bišík číslo jedna. V přitažlivosti trufne Takuta a zkrátka je to jedna velká záhada. Jooo tenhle týpek mě zatím fakt dostal. Přemýšlím, co bude zač. Buď to bude nějaký hodný vševěd, co stojí nad vším. Nebo naopak to bude hlavní "záporák", co vše řídí. Díky jedné větičce v prvním dílu a díky čtvrtému dílu mám podezdření  na to druhé...

Zatím hlavní známý záporák a je oběť...

Kvůli Sugatovi budu tohle anime sledovat dál. Zkrátka zatím nedokážu odhadnout, jakou roli bude mít a to mě dráždí. Zbytek příběhu byl už předvídatelný od první epizody a podle toho i dávám tomuhle anime 6 z 10.

Sugata 

A komu tohle anime doporučuju? Noo těžko říct. Možná mecha nadšencům, i když tohle mecha jaksi není klasické mecha. Holkám, co zbožňují bišíky raději ne, přeci jen tolik jich tu též není. Takže leda možná klukům, co mají rádi nešikovné, věčně hladové hlavní hrdinky, které vždy hlavní hrdina zachrání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...