sobota 6. března 2010

Baka to Test to Shoukanjuu

ANIME
(jiný přepis do lantiky: Baka to Test to Shokanju)
Žánry: Comedy, School, Super Power



Tak už mám zkouknuto prvních devět dílů anime Baka to Test to Shokanju a ač to zní neuvěřitelně, na nové díly se těším víc a víc. Už asi od třetího dílu je to totiž moje nejoblíbenější anime sezóny.  První díl byl pro mne trochu matoucí. Žánrem komedie totiž u anime označují téměř cokoli, co vyloženě není tragédie. Avšak tady u tohohle seriálu je konečně žánr komedie na místě. Tenhle seriál je fakt neuvěřitelná zábava a zároveň parodie na všechny ostatní anime a na samotné otaku a zkrátka na vše, co vás napadne.

Díly jsou epizodické a pokaždé se autoři zaměří na něco jiného. Z Yoshiho už není takový ňouma, vyklubal se z něj pro mě sympaťák, ale pro naprostou většinu normálních lidí zvrhlík, který si nejlépe rozumí s Koutou. Je to jeho nejlepší zákazník. Yoshii totiž utrácí všechny své peníze za zvrhlé fotky a když mu něco zbyde, tak za počítačové hry a mangu. Jeden díl je vyloženě zaměřený na to, že Yoshii už nemá ani na jídlo a snaží si s tím poradit poměrně svérázným způsoběm.

Yuuji zas už dávno nevypadá na výborného taktika. Stal se z něj naprostý podpantoflák. Je totiž doslova pronásledován nejchytřejší osobou na škole. Předsekyní třídy 2A, která byla jeho kamarádka v dětství. Je do něj zoufale zamilovaná a zároveň je šíleně žárlivá a nebojí se použít násilí a mučení aby Yuujiho dostala tam kam chce. Je úžašně praštěná. Zkrátka dokonálá domina :-)

O Hideyoshim toho zatím nic moc řečeného nebylo. Jeho sestra se tam taky objevuje okrajově. Téměř v každém díle působí spíš jako roztleskávačka a tak čím dál tím víc si začínám mylset, že je to holka a ne kluk.

Minami a Himeji se spolu zas doslova pretahují o Yoshiho.Občas se tam vyskytnou opravdu dobrý hlody,  i když už by to chtělo trochu změnu. Yoshi je totž opravdu hodně populární. Má dokonce i ctitele z 2A a zkrátka už by to chtělo trochu víc zamotat, jinak se budou už moc opakovat.

Nápad se summonama se též zamlouvá víc a víc. Je to absolutně geniální prostředek, jak parodovat akční anime, filmy i PC hry. Těšte se na díl, kdy se jim ve škole pokazí summon systém a jediný Yoshii ho může se svým sumonem opravit :-D :-D

Takže po devíti dílech nastal obrat od předchozího hodnocení o 180°. Doporučuji všem, co máte rádi bláznivé komedie a i těm, co je rádi nemají, protože vtipy jsou z velké části originální a minimálně vás pobaví způsob, jak tu a tu věc parodují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...