neděle 3. října 2010

MM!

ANIME
Autor předlohy: Akinari Matsuno 

Tohle je jedno z  prvních anime podzimní sezóny. A musím se mírnit v nadšení, protože na první pohled vypadá fakt skvěle. Je naprosto úžasně praštěný. Přesně ten styl humoru, co mám ráda. Hodně moc mi také připomíná Baka to Test to Shoukanjou. Jak stylem animace, tak i designem postav, tak právě i tím humorem. I když tady je přeci jen více jednostranně zaměřený. Každopádně nic to nemění na faktu, že jsem se chechtala téměř celou epizodu :-)


Pro ty, kdo nevědí, hlavní postava se jmenuje Taro Sado a je to masochista :-)  Ale zamiloval se do záhadné dívky, které říká "princezna" a kvůli se odhodlal, že bude ze svého masochismu léčit. Dá na radu svého nejlepšího kamaráda, jménem Tatsukichi, a vydá se pro lék do školního klubu. Ten vede holčina Mio Isurugi a i ona je jaksi divná. Myslí si o sobě, že je Bůh.  A jako Bůh, tedy spíš jako Bohyně mu slíbí, že ho z masochismu vyléčí. V anime to ale neznamená nic jiného, než je ho mlátí hlavna nehlava téměř po celou dobu :-D A Taro je u toho doslova blahem bez sebe :-D :-D 


Další postavy jsou taky zajímavý, i když zatím toho o nich nebylo mnoho řečeno. Další členkou klubu je třeba Tarova spolužačka. Arashiko Yuno. Ta zas se bojí mužů. Nebo spíš je nesnáší a o ještě víc právě nesnáší masochisty. Raději by zemřela, než by se někoho takového jen dotknula. Noo jsem zvědavá, co za tímhle její stavem vězí ...:-) Další,  kdo mě zaujal je krásný bišík, vedoucí obchodu, kam chodí Taro na brigádu. Má takový potutelný úsměv. Ví o Tarovu tajemství a určitě i věděl ještě dřív jak Taro, kdo je ta záhadná "princezna".  A já se doslova nemůžu dočkat, co za nechutné tajemství bude mít :-)


 Pozor, tady je tak trochu spoiler...;-)

Další z důvodů, proč jsem nadšená je, že se anime zvrhlo přesně tím směrem, kterým jsem chtěla aby se zvrhlo. Mojí láskou na první pohled byl právě Tatsukichi. Mám zkrátka slabost pro modrooký, blonďatý zajíčky ... Ale od začátku na něm byl něco divného. Nejprve jsem ho od pohledu otypovala na sukničkáře. Ale zas to by bylo příliž jednoduchý a průhledný. A pak mne to napadlo, bude to cross-dresser!!!  (ten co se převléká do ženských šatů). Jo, to by na něj sedělo. A jak jsem dělala prinscreeny, už mi moje fantazie běžela na plný obrátky. Co by asi tak byla zajímavá zápletka? No přeci, kdyby on nakonec byl ona záhadná "princezna"!!! A ono jo :-D Opravdu jsem to trefila ještě před tím, než  bylo cokoli ukázáno. Ale rozhodně mi to nebránilo se chectat na celé kolo, když  na osudnou chvíly pravdy došlo. Zkrátka zábavných momentů pro mě tam bylo i tak hodně moc. 

Konec spoileru


No, musím uznat, že tohle anime je trochu převídatelný, ale ne zas tak moc. První epizoda na mě udělala tisíckrát lepší dojem než první epizoda Baka to Test to Shoukanjou. O to víc se ale bojím, že teď už to půjde jen dolů. Ale třeba ne. Třeba to dokonce i Baka to Test překoná a ocitne se to v mých top komediích. No, uvidíme. 

Jinak musím pochválit animaci. Není vůbec špatná a ani není přílišně zjednodušená. Zkrátka tak akorát, co se hodí k tomuhle žánru. Design postav je skvělý. Všichni týpci jsou moc pěkní slaďoučcí bišíci, takže spokojenost nejvyšší. Ale i obecne můžu říct, že všechny postavy velice dobře rozlišitelné a zapamatovatelné, takže rohodně nebudou zmatky, kdo je kdo.

Takže kdybych mohla hodnotit po první epizodě. Dala bych nejspíš 9/10. Ale zatím  jsem opatrná a přeci jen nebylo to dokonalý, takže tak nějak celkově dávám anime zatím 8/10 a budu vyčkávat, jak moc to naplní moje očekávání.

Víc informací najdete tady: http://myanimelist.net/anime/8424/MM!

A download první epizody s anglickým překladem najdete zde:

2 komentáře:

  1. No, na mě to zas tolik pozitivní dojem neudělalo. Hlavní hrdina masochista a všechno co se dělo v první epizodě se dá shrnout pod "ženská hrdinka s větším či menším potěšením mlátí hlavního hrdinu". Já se obávám, že tohle se hodně rychle ohraje :)
    S Baka to Test bych to nesrovnával, tam byla většina dílů vtipná a postavy mnohem zajímavější :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, je to možný, že se to rychle ohraje. To se stává u vtipů na jedno téma docela často. Ale kdo ví... zatím jsem nadšená, že je tu zas anime s pořádným zvrhlíkem a to mi ke spokojenosti stačí :-)

    A podobnost s Baka mi nikdo nevymluví. Prostě ji tam vidím. Ale uznávám, je velice málo pravděpodobné, že tohle anime trumfne Baka Test co se týče zábavnosti.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...